Donaris 930 x 122

cornel ionica

DOMNULE IONICĂ, MICȘORAȚI IMPOZITUL LA MAȘINI!

Primăria Pitești, condusă de Cornel Ionică, le pune bețe-n roate piteștenilor care vor să-și cumpere autoturisme hibrid (un autoturism hibrid are două sisteme de propulsie, de obicei unul pe baterii și un altul pe benzină).

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

În timp ce orașe importante din țară dau dovadă de un grad ridicat de civilizație și se gândesc și la viitor, municipiul Pitești, (încă!) reședința județului Argeș, bate pasul pe loc. Mioveniul vine tare din spate, având un primar care este pus pe fapte mari (vezi viitorul nou spital care va fi gata în curând în Mioveni: AICI).

În Pitești, administrația municipală nu are în plan construirea de spitale, dar e preocupată să peticească străzi, să organizeze concerte plătite cu zeci și zeci de mii de euro (detalii AICI și AICI), să „investească” în trasmisii LIVE ale unor festivaluri (detalii, AICI) și lista poate continua la nesfârșit. Mai nou (penibil!), rețelele de socializare sunt folosite pentru postarea de mesaje despre ”realizările” Primăriei Pitești (care sunt acestea?), „realizări” aplaudate de postacii de serviciu, angajați ai municipalității (vom reveni asupra subiectului).

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Când vine vorba, însă, de lucruri importante, proiecte care ar ajuta la îmbunătățirea vieții piteștenilor, conducerea Primăriei, în frunte cu  primarul Ionică, are un văl pe ochi.

O măsură benefică ar fi micșorarea impozitelor pentru autoturismele cu propulsie hibridă și, implicit, încurajarea oamenilor să cumpere aceste mașini, care nu poluează atât de mult ca cele cu motoare diesel și/sau pe benzină.

Concret, Primăria Pitești acordă o reducere de DOAR 50% pentru șoferii din oraș care își înmatriculează astfel de autoturisme. Reducerea acordată în Pitești este „mizilic” pe lângă reducerile din alte părți ale țării.

Am luat exemplul a 4 orașe importante: București, Constanța, Iași și Timișoara. Primăriile și consiliile locale din aceste 4 orașe au decis să sprijine și să încurajeze cetățenii să își cumpere autoturisme hibrid (deși sunt mai scumpe, nu poluează și, în timp, costul lor se amortizează). Cum? Prin impozite locale foarte mici, aproape ca și inexistente.

Dintre cele 4 orașe, cel mai mare impozit (dacă putem spune așa!) pentru autoturismele hibrid este în Constanța, acolo unde Primăria acordă o reducere de nu mai puțin de 75%. În Iași și București reducerea este de 95% (!), adică șoferii plătesc un impozit de doar 5% din cât ar plăti pentru o mașină obișnuită. Cei mai fericiți din acest punct de vedere, potrivit informațiilor pe care le-am obținut sunând la fiecare Primărie în parte, sunt timișorenii. Primăria Timișoara a decis ca autoturismele hibrid să fie scutite de la plata impozitului!

Prin aceste decizii, edilii din orașele respectivele demonstrează că se gândesc la viitor și că vor un aer mai curat (să ținem cont și de faptul că prin eliminarea taxei de primă înmatriculare au ajuns în țară numai mașini foarte vechi, care poluează foarte mult). Se aude și la Primăria Pitești? Domnule Cornel Ionică, auziți, vedeți?

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90