NOR CURIER 930X122

alegeri

EUROPARLAMENTARELE ÎI BAGĂ ÎN ȘEDINȚĂ PE PRIMARII DIN ARGEȘ

Joi, 13 martie, cu începere de la ora 11, în sala de ședinte a Consiliului Județean Argeș Instituția Prefectului va organiza o întâlnire la care vor participa directorul adjunct al Autorității Electorale Permanente filiala Sud Muntenia, Luiza Tomșa, și primarii din județ.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Aceștia din urmă vor primi informații tehnice și lămuriri în ceea ce privește organizarea alegerilor europarlamentare de pe 25 mai. Primarilor le vor fi aduse la cunoștință aspecte legate de actualizarea și întocmirea listelor electorale permanente, a listelor electorale speciale (în care sunt incluși cetățenii străini cu domiciliul sau reședința în România) și a listelor electorale suplimentare (vor cuprinde numele alegătorilor care nu se vor regăsi pe listele electorale permanente).

La europarlamentare cetățenii vor vota în baza actului de identitate valabil, nici de această dată nefiind utilizate cărțile de alegători. Actele de identitate care vor putea fi folosite sunt cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic sau carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare).

Citiți și: Miraculos! Cum au scăpat 2 persoane după ce s-au răsturnat cu mașina

Până cel mai târziu vineri, 14 martie, primarii trebuie să delimiteze și să numeroteze secțiile de votare din Argeș și să stabilească unde vor fi situate acestea.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90