930×122 CAPRA 5

gavana

Exclusiv. Gentea despre traficul din Găvana: „Semafoare inteligente, sincronizate!”

Decizie radicală privind traficul din Găvana!

Citiți și: Un scandal incredibil la Auchan! Ce s-a auzit în tot magazinul a șocat pe toată lumea

Update, ora 18.10.

ePitești.ro a luat legătura cu edilul Piteștiului, Cristian Gentea, cu privire la schimbările care vizează traficul din Găvana și nu numai!

Citiți și: Restricții pentru șoferi pe un drum extrem de circulat!

Acesta ne-a declarat în exclusivitate următoarele:

În primă fază, dintre cele 39 de intersecții, s-a dat ordinul de începere pentru 3 locații.

Prima a fost cea de la Parcul Lunca Argeșului, unde chiar am insistat să fie terminată de Simfonia Lalelelor. Apoi, cea de la intersecția Smeurei cu Teilor, care este o intersecție foarte aglomerată și foarte greu accesibilă pentru mulți șoferi, se știe situația asta. Iar a treia cea de la benzinăria Mol din Nord.

Astăzi într-adevăr au început mai devreme lucrările (n.r. în cartierul Nord) scoțându-se bordurile, dar diseară se întrerupe și circulația în zonă, pe o bandă, începând cu ora 22.00, pentru a se lucra la acest sens giratoriu care va dispărea. În cursul nopții se termină lucrările, circulația va fi restricționată câteva ore. Am vrut să liniștesc cetățenii.

Se vor găsi  probabil voci care să spună că nu este bună soluția sau eu știu ce!

„Semafoare inteligente, sincronizate!”

Este un sistem integrat și semafoarele vor fi sincronizate, sunt semafoare inteligente care vor ține culoarea roșie sau verde în funcție de traficul din zonă.

Deci, nu va fi vorba doar de semaforul din zonă, va fi sincronizat și cu cel de la Lumina, și cu cel din Nord, de la L6.

Mă veți întreba probabil când vor fi funcționale. Pentru fiecare locație în parte se face un contract cu CEZ-ul, pentru partea de alimentare și nu se așteaptă până când se face toată pregătirea unității respective la toate cele 39. Nu va dura atât de mult, contractul este pe 10 luni de zile.

În momentul de față pot să vă spun că au venit deja contractele pentru celelalte două locații de care v-am vorbit. Așa că acolo e vorba de o săptămână, două maximum. Așa se va întâmpla acum cu intersecția de la benzinăria Mol. Deci, se semnează contractul, mai ales că lucrarea a început practic, va merge mult mai ușor și atunci e vorba despre o perioadă scurtă de timp până când intersecțiile respective vor fi operaționale.”

Știrea inițială, ora 15.07

Municipalitatea din Pitești a luat o decizie radicală privind traficul rutier într-o zonă aglomerată din Găvana.

Astfel, lucrările aferente proiectului „Implementarea unui sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video inclusiv pentru transportul public de cetățeni” continuă, iar începând de astăzi, 26.04.2022, în cadrul acestui proiect, Administrația Domeniului Public (ADP) execută lucrări de dezafectare a sensului giratoriu și a insulei din intersecția Bd. Nicolae Bălcescu cu strada Mircea Eliade.

 

Lucrările vor continua și pe parcursul nopții, de la ora 22:00 fiind restricționat traficul pe banda adiacentă sensului giratoriu dezafectat.

Municipalitatea regretă disconfortul cauzat conducătorilor auto și recomandă atenție sporită în trafic pentru evitarea incidentelor.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

10 comentarii

  • Dan m spune:

    Era o vorbă: e că și cum ai mulge o vaca moartă!

  • Mihai spune:

    Sincer ,zici ca omul asta are ceva cu cartierul Gavana. Nu stiu ce viseaza noaptea,atat domnia sa cat si consilierii „opozitiei”,dar le recomand niste ceaiuri pentru un somn mai linistit.

  • Constantin spune:

    Deci dl. Primar are necaz pe noi in Gavana deoarece in loc sa aeriseasca orasul catre bascov el in blocheaza prin prioritizarea fluxului catre oras dinspre Bascov că noi cei care urcam in Gavana sau tranzitam cartierul ne vom pierde prioritatea de sens giratoriu si vom bloca o banda de sens ca sa asteptam semaforul si cei care coboara din cartier la fel vor ttebui sa astepte semaforul caci sensul către centru va avea mai mult verde decat noi care facem stânga sa urcam pentru ca nu putem sa urcam pe la Lumina ca trebuie sa ocolim tot cartierul ca sa ajungem acasa tot datorita deciziilor de sensuri unice luate in birou la harta si negandite cum trebuie! Dar asa se intampla cand nu gandesc mai mult de 100 de metrii de trafic, zici ca are necaz rau pe Gavana frate!

  • Sorin Isbasescu spune:

    Domul primar și-a bătut joc de cartierul gavana, mergeți și vedeți lucrări de pomina la acele borduri și pavaje, parcări făcute doar sa avem locuri de parcare! Inclusiv pe colț de intersecție, oare cine a votat are permis de conducere? Dacă da cred ca la luat la pitesti! In rest toate străzile sunt pline de gropi! Toate bune!

  • SANDRU RODICA spune:

    Buna ziua.
    Despre transportul in comul in regim „metropolitan” , ce se mai aude???!!!??? A cata generatie de acum inainte va beneficia de un transport cat de cat civilizat??
    Si ma intereseaza cel pentru comuna Albota, unde cei cu Maxi-taxi au conditii „extra” si preturi pentru un bilet….pe masura (4 -4,5 lei pentru 10 km)!!!!
    Au trecut deja peste 10 ani de cand asteptam un mijloc de transport al nostru, decent.
    Sa mai sper??

  • Victoria spune:

    Avem cel mai tare Primar din tara !!!SUNT MANDRA CA AVEM UN PRIMAR DE EXCEPTIE !!!

  • Gigel Frone spune:

    A mai fost semafor la Kaufland. Tocmai de aceea a fost desființat ca nu ajuta la nimic.
    Noi nu suntem în stare sa dirijam benzile de circulație și punem semafoare.
    În nord când vi din Gavana și ești pe banda doi și mergi în față , te blochezi ca face câte unul stânga spre Brâncoveanu. Acolo sunt 3 benzi pe senz domnilor de la primărie. Puteți avea doua benzi înainte și una sa facă stânga. Dar nu, noi ținem ca tâmpiții benzile drept, iar prima banda de lângă trotuar o folosește doar autobuzul sa oprească în stație.
    Benzile din zona Teatru, ITM, urcare spre Trivale și coborâre de o luna sau doua scrieți ca le modificați. Tot ca prostii ne înjura ca nu sunteți capabili.
    Apropo, știați ca sensurile giratorii trebuie sa aibă săgeți de sens marcate pe jos? Nici astea nu sunt.

  • Dan spune:

    In timpul altor mandate de primari variantele cele mai bune erau neste sensuri giratorii pentru ca nu-i asa venea si parandaratul in timp ce soferii isi frecau nervii si timpul in trafic. Acum vine actualul d-l primar si ne spune ca acest sistem integrat este cea mai buna solutie, minunea minunilor. Cred ca stie dansul ce stie, ca vorba aia se pricepe la trafic, fotbal, management si… fara număr, fara numar. Deci… Sa avem incredere… O sa fie bine.

  • Marian spune:

    Tipic romanesc…nu avem voinata sa facem ceva bun…
    Sunt multe alte soluții, este adevărat cu ceva investiții importante, dar care vor rezolva problema.Sunt bani, dar nu știm sa i accesam și sa i gestionam…

  • Janta Smart spune:

    Primarului actual i-ar prinde bine numele de „Janta Smart” ne-a omorat cu ideile lui smart, wc smart, bariera smart, semafoare smart, etc. Deja ma scarbeste. Sa se duca la el la tara sa isi faca comuna smart si poate sa isi ia si wc-ul

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90