New Profesional Consult 930 x 122

gratuit

INTERNET GRATUIT ÎN MIOVENI

Internet gratuit în Mioveni. Cetățenii orașului, turiștii și toți cei care se află în tranzit vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi în spațiile publice din Mioveni, prin intermediul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă WiFi4EU.

Citiți și: Argeș. 3000 de lei pentru fiecare nou-născut! Acum s-a anunțat!

„Achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare realizării rețelei de internet wirless vor fi făcute în cel mai scurt timp, urmând ca proiectul să fie operațional în doar câteva luni”, anunță Primăria Mioveni.

„Rețelele finanțate prin WiFi4EU sunt gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea este acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public. Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de administrația locală”, informează sursa citată.

Citiți și: Racordare gratuită la energie a clienților casnici

Din România au fost selectate 248 de localități, printre care și orașul Mioveni, dintre cele peste 10.000 de localități europene care s-au înscris în cea de a doua etapă a programului, desfășurată în perioada 4-5 aprilie 2019, în timp ce în prima etapă, cea din 2018, au primit finanțare 224 de localități din țară, dintre cei peste 13.000 de solicitanți la nivel european.

Acest proiect li se adresează doar organismelor din sectorul public din toate statele membre ale Uniunii Europene și din țările Spaţiului Economic European participante, Norvegia și Islanda.

Până în 2020 sunt puse la dispoziție 120 de milioane de euro din bugetul UE pentru finanțarea echipamentelor necesare furnizării de servicii Wi-Fi publice gratuite în aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și în Norvegia și Islanda.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570 pe 90 Costache