930X122 MAIA

autobuze electrice

Licitaţii pentru două proiecte de transport public în Piteşti

Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice a lansat chiar pe 31 ianuarie 2020 două licitații importante pentru municipiul Pitești.  Pe de-o parte, este vorba despre proiectarea tehnică, asistența tehnică și execuția lucrărilor pentru realizarea unor puncte de transfer (autogări) pentru „integrarea operațională a transportului public urban și periurban”. Valoarea estimată a investiției este de 2.987.986 de lei, fără TVA.

Citiți și: Transportatorii denunță „cartelul” benzinarilor! „Nu suntem cetățeni de mâna a șaptea!”

Pe de altă parte, este vorba și despre proiectul de îmbunătățire a transportului public urban de călători în municipiul Pitești, principalele componente fiind:

1. Achiziționare a 20 autobuze ecologice de capacitate medie cu  caracteristicile de bază:

Citiți și: Surpriză pentru piteștenii care vor merge cu noile autobuze electrice

– sistemul de propulsie: hibrid (Diesel/electric);

– capacitatea de transport: între 74 locuri și 90 locuri, repartizați pe scaune sau în picioare, dintre care minim 30 de locuri pe scaune.

2. Realizarea infrastructurii necesare pentru montarea a 40 de puncte de încărcare lentă şi 4 puncte de încărcare rapidă pentru autobuze electrice, amplasată în Parcarea Bowling, pe strada Costache Negri.  Valoarea estimată a acestei investiții este de 2.337.150 de lei, fără TVA.

Licitațiile pentru ambele proiecte vor avea loc la începutul lunii februarie.

(Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

Donaris 570×90