EcoMoto 930×122

spitalul judetean

LOVITURĂ DE TEATRU LA SPITALUL JUDEȚEAN

Consiliul Județean Argeș informează printr-un comunicat de presă transmis astăzi: “Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în ceea ce privește sistemul sanitar se menține modalitatea de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere de către autoritățile administrației publice locale, așa cum era reglementat înaintea instituirii stării de urgență.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Astfel, în baza noilor prevederi, astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a emis următoarele dispoziții, cu aplicabilitate începând cu data de 18 mai 2020:

-numirea doamnei ec. Vasilica Bărbulescu în funcția de director financiar-contabil interimar la Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești;

Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

-numirea domnului dr. Tudor Ionescu în funcția de manager interimar la Spitalul de Pediatrie Pitești;

-numirea domnului dr. Gabriel Copciag în funcția de director medical interimar la Spitalul Județean de Urgență Pitești (n.r. – în locul dr. Gheorghe Frătoaica);

-numirea doamnei ec. Florina Isabela Din în funcția de director financiar-contabil interimar la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

În ceea ce privește conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești, Ordinul de Ministru privind suspendarea doamnei Adriana Molfea din funcția de manager pe durata stării de urgență, emis în baza art. 21 din Ordonanța de urgență nr. 70/2020, a încetat să își producă efectele ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020. În consecință, doamna Adriana Molfea a revenit de drept în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Pitești (n.r. – în locul dr. Tiberiu Irimia), începând de astăzi, 18 mai 2020”.

În privința situației de la conducerea SJU Pitești, Dan Manu este contrazis de Spitalul Județean de Urgență prin anunțuri publicate tot astăzi, sub semnătura purtătorului de cuvânt al SJU, pe pagina oficială de socializare a unității sanitare.

Conform sursei citate, Tiberiu Irimia și Gheorghe Frătoaica rămân în funcții în continuare, și pe perioada stării de alertă: “Medicul Tiberiu Irimia, manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Pitești și pe perioada stării de alertă.

Potrivit ordinului nr. 670 emis de Ministerul Sănătății, dr. Tiberiu Gabriel Irimia continuă să fie manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP).

(…) Managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești, Adriana Molfea, a fost suspendat din funcție în perioada 27 aprilie 2020 – finalul stării de urgență. Aceeași măsură a fost dispusă pe întreaga perioadă a stării de alertă la nivel național, prin ordinul nr. 669/15.05.2020 emis de Ministerul Sănătății.

(…) Doctorul Gheorghe Frătoaica, director medical interimar al SJUP și pe perioada stării de alertă.

Potrivit ordinului numărul 639/15.05.2020 emis de Ministerul Sănătății, dr. Gheorghe Frătoaica, medic primar în medicină de urgență, continuă să fie director medical interimar al Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP).

Doctorul Gheorghe Frătoaica va ocupa funcția pe perioada stării de alertă instituite în condițiile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 24/2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel national și a măsurilor de prevenire și control al infecților, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2”. (Sublinierile aparțin redacției) 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90