NOR CURIER 930X122

Salubritate

Luna martie, luna curățeniei de primăvară în curte și în casă!

Curățenia de primăvară este un obicei, pe care majoritatea dintre noi îl repetăm an de an. Ce facem cu deșeurile rezultate în urma curățeniei? Primăria Municipiului Pitești și Salubritate 2000 S.A. vin în sprijinul piteștenilor prin organizarea campaniilor speciale de colectare a deșeurilor.

Citiți și: Salubritate, avertisment pentru oameni: ,,Strict interzis!”

Locuitorii municipiului Pitești se pot debarasa, gratuit, de deșeurile voluminoase, precum și de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), prin depunerea în containerele special puse la dispoziție, începând de joi, 24 martie, ora 12:00, până vineri, 25 martie, ora 14:00, în următoarele puncte de colectare: Găvana II – Bl.D12-B21 (la autobuze); Găvana III – Bl. A8 – A10; Trivale – Bl. 58-59 (P.T.608); Banat I – Bl. A4; Prundu – Bl. B5-B5A (Baza sportivă); Popa Șapcă – Bl. P4-P5; Craiovei – Negoiu.

 

Citiți și: Bani în plus ,,aruncați” la gunoi

 

Ce facem cu resturile vegetale? Compostarea este modul de reciclare a resturilor vegetale produse în fiecare gospodărie. Compostul se obține din deșeurile biodegradabile și este un excelent îngrășământ pentru plantele din jurul casei și pentru pământul din grădină.

Piteștenii care nu depozitează deșeurile vegetale în curțile proprii în vederea compostării pot solicita colectarea acestora de către Salubritate 2000 S.A., gratuit, în limita a cinci saci de 120 litri.

Solicitările de colectare se vor face la dispeceratul societății, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00, la numărul de telefon 0248/636 535. Cetățenii care au solicitat colectarea vor depune deșeurile vegetale într-un loc accesibil, în data comunicată de dispecerul care preia comanda, iar operatorul Salubritate 2000 S.A. va ridica și transporta deșeurile, în ziua stabilită. Deșeurile vegetale care depășesc cantitățile menționate mai sus se vor colecta contra cost.

Din categoria deșeurilor vegetale care pot fi predate fac parte: frunzele, crengile și nuielele mărunțite, florile, iarba, resturile rezultate din tunderea gardului viu. Deșeurile vegetale mărunte, precum iarba, frunzele, resturile rezultate din tunderea gardului viu vor fi depozitate în saci, iar crengile vor fi legate în snopi și tăiate la dimensiuni de 1-1,5 m.

ATENȚIE!

Nu depozitați deșeurile vegetale la platformele de colectare a deșeurilor menajere!

Deșeurile vegetale care nu vor fi depozitate în saci sau legate în snopi nu vor fi ridicate!

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Cititor spune:

    Numai idei trasnite ! Omul face curatenie de vineri sau sâmbătă – dupa servici. Domniile voastre puneti containerele de joi si le luati vineri la pranz, bravooo !!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3