930×122 CAPRA 5

consiliul judetean

MERELE DE LA MĂRĂCINENI CUCERESC ȘCOLILE DIN ARGEȘ

Merele de la Mărăcineni cuceresc școlile din Argeș. Începând  de mâine, 26 martie 2019, 59.773 de preșcolari și elevi din județul Argeș vor primi mere, de două ori pe săptămână, în cadrul Programului pentru școli al României, parte a Programului Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli.

Citiți și: Anunț deosebit de important privind creșele și grădinițele! Părinții trebuie să știe

Consiliul Județean Argeș, care ne oferă informația, a definitivat procedura de achiziție pentru furnizarea de mere în grădinițele și școlile din județ.

Instituția a semnat cu furnizorul, SC Matra SRL, un acord-cadru pentru Lotul 1- zona de sud, cu valoarea maximă de 2.846.169,36 de lei fără TVA, și un alt acord-cadru pentru Lotul 2 – zona de nord, cu valoarea maximă de 2.930.828,40 de lei.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Durata acordurilor-cadru este de 3 ani, până în iunie 2021, iar prețul licitat per bucată măr este de 0,54 de lei fără TVA. În baza acordurilor-cadru, anual se vor încheia contracte subsecvente, cu reofertare de preț, dar fără a se depăși prețul prevăzut în acordul-cadru, precizează Consiliul Județean. Plata produselor se va face în funcție de cantitățile efectiv livrate și confirmate de școli și grădinițe.

Potrivit ofertei tehnice a furnizorului, merele sunt din soiurile Idared și Golden și provin de la Institutul de Pomicultură Mărăcineni (Argeș). Vor avea un gramaj de minimum 100 de grame și vor fi distribuite săptămânal și bisăptămânal pentru preșcolarii din grădinițele de stat și private, cu program normal, de patru ore, și pentru elevii din clasele 0-VIII.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3