Donaris 930 x 122

ion georgescu

MESAJ DE LA PRIMARUL MIOVENIULUI

Comunitățile chinezești din jurul lumii se pregătesc să aniverseze noul lor an, cea mai importantă sărbătoare în Calendarul Chinezesc.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Începând de pe 16 februarie, celebrările colorate vor continua timp de două săptămâni.

Cu acest prilej, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, transmite un mesaj: „Cu ocazia Anului Nou Chinezesc, transmit salutul meu cordial, însoțit de cele mai sincere urări de sănătate, prosperitate și unitate, tuturor prietenilor din China, în special Excelenței Sale, ambasadorul Xu Feihong, precum și tuturor cetățenilor și conducătorilor orașului Jinhua, oraș înfrățit cu Mioveniul”.

Citiți și: Mioveni. Primarul suspendat Georgescu iese la atac

Amintim că relațiile dintre partea chineză și cea română din Mioveni s-au dezvoltat mult în ultima perioadă.

Printre altele, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Xu Feihong, a devenit cetățean de onoare al Mioveniului în 2016, iar în 2017 s-a semnat acordul de înfrățire între orașele Mioveni și Jinhua.

Jinhua este un oraș la nivel de prefectură din provincia centrală Zhejiang, din estul Chinei (echivalent cu o reședință de județ), cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori, incluzând zona metropolitană, conform recensământului din anul 2010.

Colaborarea dintre Mioveni – România și Republica Chineză se va materializa și prin înființarea unui centru de medicină tradițională chineză în incinta viitorului spital care se construiește în Mioveni. În acest centru ar urma să lucreze și medici din China (în 2016 a fost semnat în acest sens un acord de cooperare cu Spitalul Clinic Universitar din Chengdu).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3