930×122 CAPRA 5

contabilitate

NEREGULI ÎN CONTABILITATEA PRIMĂRIEI PITEŞTI

Nereguli în contabilitatea Primăriei Piteşti. După cum v-am informat, Curtea de Conturi a depistat plăți nelegale la Primăria Pitești, potrivit raportului aferent anului 2017 cu privire la rezultatele controalelor pe care instituția le-a făcut la primării și consiliile judeţene.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Inspectorii Curții de Conturi au găsit și alte nereguli la Primăria Pitești.

„Nu au fost înregistrate în evidenţele financiar-contabile şi, implicit, nu au fost recunoscute în situaţiile financiare creanţe bugetare şi venituri patrimoniale aferente anului 2017 în valoare totală de 1.333.121 de lei, aceste drepturi, constatate în anul menţionat, fiind diminuate în mod nejustificat cu valoarea creanţelor bugetare provenite din anii anteriori şi stinse pe alte căi decât prin încasare efectivă, contrar prevederilor Legii nr. 82/1991 a contabilităţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se precizează în raportul Curții de Conturi.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

De asemenea, „nu au fost înregistrate în evidenţele financiar-contabile şi, implicit, nu au fost raportate în situaţiile financiare datorii în valoare totală de 1.202.944 de lei, reprezentând sume încasate de la contribuabili/plătitori persoane fizice şi juridice peste valoarea creanţelor faţă de aceştia, contrar prevederilor Legii”.

În plus, „nu au fost scăzute din evidenţele fiscale şi contabile creanţe bugetare în valoare totală de 1.865.767 de lei aferente unor contribuabili persoane juridice care figurau ca fiind radiaţi din Registrul Comerţului la finalul anului 2017 şi pentru care nu a fost atrasă răspunderea altor persoane, în condiţiile legii, contrar reglementărilor fiscale şi contabile aplicabile instituţiilor publice”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3