930×122 CUMPANA 5

auto

NOUL GUVERN VREA TAXĂ DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE

Noul Guvern vrea taxă de primă înmatriculare. Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat astăzi că Guvernul pe care îl conduce lucrează la o taxă pentru autovehiculele la prima înmatriculare, care ar urma să fie percepută ca o taxă de poluare.

Citiți și: Polițiștii ies în stradă. „Ne-a ajuns cuțitul la os!”

„Cred că ea trebuie să fie concepută ca taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe eliberate în atmosferă.

Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Se ştie că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene.

Citiți și: Bani pentru nuntă, botez sau creșa copilului

Această taxă poate fi gândită şi ca un impozit variabil pe proprietate, dar şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun.

Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene, o vom anunţa public, dar decât să mai venim iarăşi cu o taxă ca să mai luăm bani de la proprietarii de maşini şi după aia să trebuiască să-i dăm înapoi, mai bine măsurăm de şapte ori şi stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituţiilor europene”, a declarat premierul Orban la preluarea mandatului de către noul ministru al Mediului, Costel Alexe.

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90