NOR CURIER 930X122

cetatea poenari

O NOUĂ LICITAŢIE PENTRU CETATEA POENARI

Consiliul Judeţean Argeş a reluat procedurile de licitaţie pentru contractarea unei alte firme care să se ocupe de reabilitarea și consolidarea Cetăţii Poenari din Arefu, de pe Transfăgărășan.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Termenul limită pentru depunere ofertelor de către firmele interesate este 15 iulie 2019, valoarea lucrărilor (finanțate cu bani europeni) ridicându-se la 7.304.670 de lei, fără TVA.

În urma licitației anterioare, contractul i-a fost atribuit asocierii dintre Testa Building S.R.L., Dacia Building Structures S.R.L., Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. și Groma Societa Di Ingengneria – Societa a Responsabilita Limitata Semplificata, reprezentată ca lider de asociere de Testa Building SRL.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

Semnat la începutul lunii aprilie a acestui an, contractul a fost reziliat ulterior de Consiliul Județean pentru că asocierea de firme nu și-ar fi onorat obligația cu privire la depunerea garanției de bună execuție a lucrărilor și a contractelor de asigurări.

Contractul semnat cu italienii stipula ca durata de prestare a serviciilor să fie de 19 luni (din care pentru proiectare 3 luni și pentru execuție 16 luni) de la transmiterea ordinului de începere a prestării serviciilor, respectiv a începerii lucrărilor.

Erau prevăzute lucrări de reabilitare structurală și arhitecturală, lucrări de conservare, de stopare a umidității și pentru protecția zidurilor, de refacere a pavimentelor și pardoselilor, de reabilitare a traseelor de vizitare și a căii de acces pietonală.

Autoritățile argeșene vor ca materializarea proiectului să conducă la creșterea cu 10% a numărului de turiști care vizitează Cetatea Poenari (de la 78.000 anual, la 86.000).

Amintim că în prezent Cetatea Poenari este închisă publicului ca urmare a prezenței în zonă a urșilor.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90