New Profesional Consult 930 x 122

buget

O NOUĂ MĂSURĂ PENTRU MULT VISATUL PARC INDUSTRIAL

O nouă măsură pentru mult visatul parc industrial. 300.000 de lei, aceasta este suma pe care Primăria Piteşti a prevăzut-o în bugetul municipiului pentru anul 2019 pentru începerea amenajării primului parc industrial din oraș. Suma este alocată pentru „demolarea şi pregătirea şantierului în vederea amenajării unui parc industrial la CET Nord”.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Terenul din cartierul Găvana are o suprafaţă de 4,2 hectare şi toate utilităţile necesare pentru firmele care ar dori să desfăşoare aici activităţi după mult așteptata amenajare a parcului industrial.

Amintim că, potrivit estimării inițiale, din dezmembrarea CET Nord urmau să rezulte 3,6 milioane de kg de fier; 27.000 de kg de aluminiu; 13.200 de kg de cupru; 2.600 de kg de plumb și 22.700 de kg de ulei de motor. Acesta este al doilea CET vechi dezafectat în Piteşti, după cel de lângă Arpechim (CET Sud II). Nici CET Sud I nu mai funcţionează, dar încă este în picioare. 

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Iniţial, Primăria Pitești voia să facă un parc industrial pe terenul fostului CET Sud II, teren care a fost dezafectat, dar pentru acest teren se judecă de mai multă vreme cu Primăria Bradu pentru o serie de suprapuneri de titluri de proprietate.

Recent, tot pentru amenajarea unui parc industrial, Primăria Pitești a făcut un schimb de terenuri cu Primăria Albota. Piteștiul nu are niciun parc industrial.

CET-urile sunt demolate din cauza instalaţiilor vechi (din anii ’60) şi a costurilor mari de întreţinere şi funcţionare în raport cu noile centrale termice de cartier care au fost construite între timp.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90