New Profesional Consult 930 x 122

florea ene

OFICIAL: PRIMAR DIN ARGEȘ, SUSPENDAT DIN FUNCȚIE

Oficial: primar din Argeș, suspendat din funcție. Primarul PSD al comunei argeșene Moșoaia, Florea Ene, a fost astăzi suspendat din funcție după ce prefectul județului, Emilian Dragnea, a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului.

Citiți și: Accident grav lângă Pitești! Două persoane sunt rănite

Este informația pe care o confirmă pentru ePitești subprefectul de Argeș, Adrian Bughiu. Această situație vine ca urmare a unei hotărâri definitive a Curții de Apel Pitești. 

Potrivit subprefectului, în urma unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Moșoaia, se va stabili cine va prelua atribuțiile de primar, ”în principiu, viceprimarul”. Funcția de viceprimar al comunei Moșoaia este ocupată de Ion Necula, în vârstă de 69 de ani, tot de la PSD.

Citiți și: Încă o tragedie în familia Nicolescu!

Vă reamintim că, în luna decembrie a anului trecut, Curtea de Apel Pitești l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe primarul comunei argeșene Moșoaia, Florea Ene (PSD), și la interzicerea dreptului de a ocupa funcția de primar și oricare altă funcție publică pe o perioadă de 5 ani.

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. 190 din data de 2.02.2018 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 23133/280/2016. Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând:

Înlătură achitarea inculpatului Ene Florea pentru infracțiunea de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal, dispusă în baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală. În temeiul art. 386 Cod procedură penală, schimbă încadrarea juridică a faptei din infracţiunea prevăzută de art. 297 alin. 1 Cod penal în infracţiunea prevăzută de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, text de lege în baza căruia condamnă inculpatul la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni de închisoare şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o perioadă de 5 ani.

În baza art. 38 alin. 2 Cod penal, art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedeapsa de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu pedeapsa de 1 an de închisoare pentru infracţiunea de conflict de interese prev. de art. 301 Cod penal şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 8 luni de închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni, în total pedeapsa principală rezultantă de 3 ani de închisoare.

Menţine dispoziţiile art. 91 Cod penal privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, cu toate consecinţele. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie şi complementară, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi g (dreptul de a ocupa funcţia de primar) pe o perioadă de 5 ani.

În temeiul art. 397 Cod procedură penală, combinat cu art. 25 alin.1 Cod procedură penală, obligă inculpatul să-i plătească părţii civile (Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş) suma de 19.328 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. În baza art. 112 alin. 1 lit. e Cod penal, confiscă de la inculpat suma de 19.536 de lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei, care nu contravin prezentei decizii.

Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Ene Florea împotriva aceleiaşi sentinţe. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul – inculpat la 300 de lei cheltuielile judiciare avansate de stat. Conform art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul parţial al apărătorului din oficiu, în sumă de 150 de lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 11 decembrie 2018, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, preciza, la momentul respectiv, hotărârea Curții de Apel.

AICI, amănunte despre dosar. (Sublinierile aparțin redacției) 

gic.ro

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3