New Profesional Consult 930 x 122

Arges

PĂRERE DE RĂU ȘI INDIGNARE LA CONSILIUL JUDEȚEAN

În urmă cu puțin timp Consiliul Județean Argeș a transmis un comunicat de presă.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

„În contextul situației apărute la nivelul județului în urma căreia mai mulți copii au fost diagnosticați cu o afecțiune severă, afecțiune care a dus, din păcate, la decesul a doi sugari, dorim să facem o serie de precizări privind atribuțiile Consiliului Județean Argeș în acest caz.

Consiliul Județean Argeș este autoritatea administrației publice pentru coordonarea activității consiliilor comunale și orășenești în vederea realizării serviciilor publice de interes județean. Ca autoritate deliberativă a administrației publice locale, printre atribuțiile principale nu se regăsesc implicarea activă în actul medical ori în derularea unor anchete în domeniul sănătății, acestea căzând în competența instituțiilor cărora unitățile spitalicești se subordonează pe linia ministerelor de resort.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

Singurele atribuții ale Consiliului Județean pe acest palier se regăsesc doar la nivelul asigurării condițiilor materiale și financiare necesare în vederea bunei funcționări, aprobarea organigramei și statului de funcții, numărul de personal, etc.

Direcția de Sănătate Publică nu este în subordinea Consiliului Județean Argeș, fiind instituție deconcentrată în subordinea Ministerului Sănătății și a Instituției Prefectului.

În acest sens, considerăm că afirmațiile și atacurile lansate eronat în spațiul public în ultimele zile la adresa instituției Consiliului Județean Argeș și a conducerii au fost făcute în lipsa cunoașterii unor informații de bază privind atribuțiile și competențele Consiliului Județean.

Cu părere de rău și indignare, constatăm că în umbra unor tragedii și pe seama suferinței care s-a abătut asupra unor familii din județ anumiți lideri politici își croiesc platforme electorale, speculând acest episod trist în interes propriu. Aceiași oameni care în 2011 puneau lacătul pe aproape 70 de spitale, dintre care 4 doar în județul Argeș. Aceleași persoane care au elaborat și aprobat discutabila lege a descentralizării sistemului medical acum o blamează, vânzând populației demagogie ieftină, în loc să prezinte soluții concrete.

Ținem să precizăm că încă de la apariția primelor informații confirmate privind infectarea unor copii cu o bacterie periculoasă, conducerile Spitalului de Pediatrie Pitești și Spitalului Județean de Urgență Argeș au fost convocate în ședință operativă alături de alți reprezentanți cu atribuții în asigurarea actului medical la nivelul județului, pentru a se lua primele decizii și măsuri privind depistarea cauzei care a dus la îmbolnăvirea copiilor și inițierea unui plan de lucru. De asemenea, Consiliul Județean Argeș a ținut și ține în permanență legătura cu toți factorii implicați, atât de la nivelul județului (DSP, Prefectură), cât și de la nivel central (Ministerul Sănătății, ISGU) pentru a monitoriza situația, dar și pentru a oferi sprijinul necesar prin mijlocele disponibile.

Consiliul Județean Argeș este alături de familiile ai căror copii sunt în suferință în aceste momente și le asigură de tot sprijinul necesar pentru a beneficia cu încredere de cele mai bune condiții medicale în unitățile de sănătate administrate de CJ la nivelul județului.”, se precizează în comunicatul de presă al instituției condusă de președintele Florin Tecău (foto), aflat în aceste zile în vizită de lucru în Scoția. Detalii, aici: http://epitesti.ro/administrativ-3/copiii-sufera-parintii-se-revolta-iar-tecau-pleaca-in-scotia/.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90