930X122 MAIA

angajati

PERICOL ÎN ARGEȘ

Şeful Serviciului Public de Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a făcut o sesizare către Consiliul Judeţean în care cere suplimentarea numărului de angajaţi ai instituției pe care o conduce. În prezent la Salvamont sunt angajate numai 5 persoane, cărora li se adaugă și câţiva voluntari, care, însă, nu pot pleca oricând de la serviciul lor pentru a participa la acțiunile Salvamontului.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

În atare condiții, eficacitatea unor viitoare operațiuni de salvare în munții Argeșului și, pe cale de consecință, viețile celor care vor avea nevoie de ajutor (în special turiști care suferă accidente) pot fi puse în pericol.

„Acoperim o suprafaţă totală de 2.200 de km pătraţi, cea mai înaltă, întinsă şi mai izolată zonă din ţară: aproximativ 61% din Făgăraş, jumătatea sudică a Pietrei Craiului, Iezer Păpuşa şi Ghiţu-Frunţi integral, precum şi aproximativ 25% din Leaota. Zona include vârfurile Moldoveanu, Dara, Lespezi și Hârtop, alte vârfuri de peste 2.500 de metri din ţară fiind pe limita de demarcaţie cu judeţele învecinate.

Citiți și: Aroganța puterii: Când se promite totul și se oferă nimic

Trebuie menţionat că prezenţa voluntarilor la activităţi a devenit în ultimii ani din ce în ce mai greoaie, aceştia fiind angajaţi şi trebuind să răspundă îndatoririlor de serviciu înaintea celor de Salvamont. Astfel, au fost acţiuni de salvare la care am avut dificultăţi în strângerea unui număr minim de salvamontişti pentru intervenţie, mai ales dacă alarma a fost primită în cursul zilei.”, scrie Ion Sănduloiu în raportul trimis Consiliului Judeţean Argeș, instituția în subordinea căreia funcționează Salvamontul.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90