NOR CURIER 930X122

asfaltare

Piteşti: Intervenţie „chirurgicală” grea pe o stradă, e nevoie de precizie maximă

În ajunul Crăciunului se lucrează în municipiu. Muncitorii de la SELCA S.A Piteşti au o misiune grea, astăzi, când la solicitarea Primăriei trebuie să mute mai mulţi stâlpi de electricitate şi internet pentru a face loc unui trotuar.

Citiți și: Mare atenție, șoferi! Restricții de trafic, azi, pe acest drum important

 

Citiți și: Se lucrează intens pe autostradă! Atenție, trafic deviat!

 

Intervenţia este una dificilă, în contextul în care aceştia vor fi mutaţi cu tot cu firele care îi leagă. Stâlpii vor fi scoşi din pământ şi mutaţi spre exteriorul carosabilului, chiar lângă gardurile locuinţelor. Astfel, e nevoie de o manevrare precisă, fiindcă vă puteţi imagina ce se întâmplă în situaţia unei manipulări greşite. Stâlpul de peste 10 metri înălţime s-ar putea prăbuşi peste case ori peste maşinile care staţionează în curte.

Au fost săpate deja gropi unde vor fi înfipţi stâlpii.

 

 

 

Lucrările la care facem referire sunt în desfăşurare pe strada Ion Angelescu. Aceasta a fost prinsă într-un proiect de modernizare care prevede asfaltarea sa în întregime, amenajarea unui trotuar pentru pietoni precum şi un canal de scurgere. Mai multe materiale necesare executării proiectului sunt depozitate în zonă (foto).

 

 

Termenul de finalizare a lucrărilor pentru strada Ion Angelescu este 9 martie 2022 (vezi FOTO).

 

 

În zona Tancodrom mai sunt străzi neasfaltate, unele prinse în proiecte de modernizare, altele nu. Strada Jan Constantinescu, de exemplu, nu poate fi asfaltată din cauza unor litigii care trebuie soluţionate pe cale juridică.

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • pieton spune:

    Buna treaba.
    Dar va invit sa vedeti trotuarele din Tudor Vladimirescu, cartier foarte vechi al Pitestiului. In unele locuri nu exista trotuar, in altele are 30 centimetri, in alt loc este gard viu (aici obstructioneaza vizibilitatea in intersectie). Pe marea majoritate a spatiului alocat „trotuarului” sunt parcate masini, chiar si un motostivuitor. Si nu necesita decat amenajarea trotuarelor, fara alte mutari de utilitati.
    Va asteptam, domnilor din primarie, sa luati la pas trotuarele din Tudor Vladimirescu, incepand chiar cu strada Tudor Vladimirescu.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90