Donaris 930 x 122

Emilia Mateescu

Prefectului de Argeş i s-a propus renunţarea la masca de protecţie

Nemulţumirile protestatarilor din Piteşti au ajuns la urechile prefectului de Argeş, Emilia Mateescu. Trei persoane care au reprezentat lumea din stradă au fost primite ieri seară în biroul prefectului.

Citiți și: Protest uriaș la Carrefour!

Prefect Emilia Mateescu a declarat pentru jurnalişti care au fost discuţiile şi ce va urma.

„Au fost trei persoane din partea protestatarilor. Primul, un domn care are o sală de sport (fitness), nemulţumit de restricţia de timp – ora 21 pentru dânsul. A cerut să fie prelungită pentru ora 22 activitatea. Spunea că are rate, că pandemia l-a pus în dificultate şi că toate acestea au contribuit la o stare de spirit mai puţin optimă. A simţit acum, cu noile restricţii, să iasă în stradă, fiindu-i teamă că nu îşi va mai putea desfăşura activitatea. Mi-am notat toate problemele la care a făcut referire şi am propus în CJSU posibilitatea de a prelungi programul la sălile de fitness până la ora 22. Rămâne de văzut dacă o votează comitetul sau nu”, a decarat Emilia Mateescu.

Citiți și: Atenție, șoferi! Trafic paralizat pe autostradă!

O altă solicitare, de această dată a tuturor celor prezenţi, a fost să se renunţe la masca de protecţie, măcar în parcuri.

„Toţi trei au solicitat să nu se mai poarte mască. Le-am spus că este singura care ne protejează. Lipsa ei nu poate să fie propusă în CJSU […]. Ulterior este distanţarea şi dezinfectarea. Ne este greu tuturor. Dânşii au afirmat că au avut probleme de respiraţie.  Este posibil orice, numai că masca este o măsură de protecţie la care, în acest moment, nu se poate renunţa”, este mesajul Emiliei Mateescu.

La final, potrivit prefectului, cele trei persoane nu au precizat dacă protestele vor continua şi astăzi sau în zilele următoare.

„Îmi imaginez că dânşii au înţeles că protestul poate să crească rata de incidenţă în Piteşti care chiar va duce la acele restricţii de care se tem. Le-am comunicat să transmită şi celorlalţi, care vor să vină să vorbească, eu sunt aici – îi aştept. După ora 14 pot veni şi ceilalţi. E de preferat să vină ziua, decât să mai stăm noaptea la „negocieri”.  Oamenii să vină şi cu propuneri, nu doar cu nevoi”, a conchis prefectul Mateescu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Ilie spune:

    Poate că, fie acei „reprezentanți” au avut emoții, fie nu este redată discuția exact. Cert este că ei trebuiau să ceară:
    1. Ridicarea restricțiilor care impun reducerea orelor de funcționare a magazinelor pentru că este evident că într-un program mai scurt inghesuiala va fi mai mare.
    2. Ridicarea restricției care impune purtarea măștii in spații deschise dacă este posibilă distanțarea socială. Este o prostie să stai cu mască in parc singur sau cu cineva cu care ești în permanență în contact (soț , soție, copil sau părinte). Organismul are nevoie de aer curat.
    3. Ridicarea restricției care impune purtarea măștii de către elevi la orele de sport. Fac efort și trebuie să respire iar masca îi sufocă pur și simplu.
    Virusul nu este ceva care stă „după colț” ca să te „prindă” că n-ai mască. Distanțarea și măsurile de igienă sunt de ajuns. Iar cei care simt că au simptome să fie încurajați să stea acasă nu să umble pe străzi. Practic indisciplina unora duce la transmiterea virusului și fac ca toți cei sănătoși să sufere.
    Autoritățile degeaba „se îmbată cu apă rece” că gripa ar putea fi eradicată vreodată cu vreun vaccin… De zeci de ani (peste 80) avem vaccinuri antigripale și gripă a fost și va fi mereu. Numai că acum are un nou nume și a devenit mai agresivă în ultimii 2-3 ani. Iar autoritățile, ca să pună talpa pe popor și ca să le meargă altora afacerile, au băgat spaimă și paranoia prin intermediul canalelor media. De-asta s-a săturat lumea.

  • Cristi M. spune:

    La nivel local nu poți pune restricții mai relaxate decât cele adoptate la nivel național.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90