Donaris 930 x 122

femei

Prefectura Argeş marchează Ziua Internațională de luptă împotriva violenței asupra femeilor

Ziua Internațională de luptă împotriva violenței asupra femeilor. Cu acest prilej, prefectul Radu Perianu a transmis o statistică referitoare la numărul de femei din Argeş, victime ale violenţei domestice.

Citiți și: Uzina Dacia. Se întâmplă pentru prima dată!

 

 

Citiți și: Conflict aprins: Încăierare între două femei lângă Complexul John

„23 de femei au trecut anul acesta prin centre care le adăpostesc pe victimele violenței domestice, în județul Argeș.

Alte 34 de femei agresate au fost ajutate să își găsească locuri de muncă și consiliate de psihologi ca să treacă peste traume.

25 de copii și-au însoțit mamele în locații create ca să îi țină departe de agresori.

Cea mai tânără dintre femeile agresate și ajunse sub ocrotirea autorităților are doar 18 ani. La polul opus este o femeie de 51 de ani.

Dincolo de numere sunt mame, fiice, soții și chiar bunici, colege de seviciu sau prietene. Nimeni nu are dreptul să abuzeze de o persoană fizic, emoțional sau sexual. Iar lupta împotriva violenței asupra femeilor este obligatorie pentru orice persoană cu o funcție publică, dar nu numai. Este obligatorie pentru orice persoană care se consider civilizată și care trăiește printre oameni”, este mesajul prefectului Perianu.

Totodată, Radu Perianu a anunţat un aspect temporar nou al site-ului Prefecturii, pentru a marca această zi.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90