Donaris 930 x 122

curtea de apel pitesti

PRIMĂRIA PITEȘTI REFUZĂ SĂ PUNĂ ÎN APLICARE O HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ A CURȚII DE APEL PITEȘTI

Într-un precedent articol, ePitesti arăta cum, în cazul unei suspendări de drept a efectelor unei autorizații de construire, intervenită după ce Instituția Prefectului Argeș a sesizat instanța cu privire la unele probleme de legalitate ale actului administrativ, Primăria Pitești, emitenta autorizației, a ignorat obligațiile legale, prin neluarea niciunei măsuri prin care să se asigure că lucrările au și fost oprite, lăsând dezvoltatorul imobiliar să ajungă în faza finalizării construcției. E unul dintre multele cazuri de opacitate și ignoranță manifestat de autoritatea publică locală.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

O situație similară, în care Primăria refuză să țină cont de o decizie a instanței, ne-a fost semnalată de fostul director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Argeș Flavius Panțurescu, cel care, în 2019, a înaintat Primăriei Pitești o adresă prin care a solicitat comunicarea unor informații cu caracter public, respectiv autorizația de construire, certificatul de urbanism și actele conexe legate de edificarea unei construcții de pe raza municipului Pitești.

Primăria a refuzat să comunice aceste documente, pe motiv că nu sunt de interes public.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

„Manifestare disprețuitoare atât față de cetățenii săi, dar inclusiv față de decizii cu caracter obligatoriu”

Flavius Panțurescu a formulat acțiune de chemare în judecată a Primăriei Pitești.

În dosarul nr. 2036/109/2019, Curtea de Apel Pitești, Secția a II-a civilă, a pronunțat, CU CARACTER DEFINITIV, hotărârea civilă nr. 1549/2019, prin care a admis cererea formulată și a OBLIGAT Municipiul Pitești, prin primar și Primăria Pitești, să comunice reclamantului autorizația de construire, certificatul de urbanism în baza căruia a fost eliberată autorizația și avizele care au stat la baza autorizației.

În ianuarie anul acesta, prin adresa nr. 2445/16.01.2020, Flavius Panțurescu a solicitat Primarului Municipiului Pitești să pună în executare respectiva hotărâre și să-i comunice actele care fac obiectul speței.

„Primăria a dat dovadă din nou de opacitate și, CU ÎNCĂLCAREA LEGII, nu a dat curs solicitării, deși termenul legal de 30 de zile de răspuns a expirat. Este încă o dovadă a Primăriei Pitești, prin primar, de manifestare disprețuitoare atât față de cetățenii săi, dar inclusiv față de decizii cu caracter obligatoriu ale instanțelor de judecată”, spune Flavius Panțurescu.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3