Donaris 930 x 122

curtea de apel pitesti

PRIMĂRIA PITEȘTI REFUZĂ SĂ PUNĂ ÎN APLICARE O HOTĂRÂRE DEFINITIVĂ A CURȚII DE APEL PITEȘTI

Într-un precedent articol, ePitesti arăta cum, în cazul unei suspendări de drept a efectelor unei autorizații de construire, intervenită după ce Instituția Prefectului Argeș a sesizat instanța cu privire la unele probleme de legalitate ale actului administrativ, Primăria Pitești, emitenta autorizației, a ignorat obligațiile legale, prin neluarea niciunei măsuri prin care să se asigure că lucrările au și fost oprite, lăsând dezvoltatorul imobiliar să ajungă în faza finalizării construcției. E unul dintre multele cazuri de opacitate și ignoranță manifestat de autoritatea publică locală.

Citiți și: Primăria Pitești caută arhitect șef

O situație similară, în care Primăria refuză să țină cont de o decizie a instanței, ne-a fost semnalată de fostul director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Argeș Flavius Panțurescu, cel care, în 2019, a înaintat Primăriei Pitești o adresă prin care a solicitat comunicarea unor informații cu caracter public, respectiv autorizația de construire, certificatul de urbanism și actele conexe legate de edificarea unei construcții de pe raza municipului Pitești.

Primăria a refuzat să comunice aceste documente, pe motiv că nu sunt de interes public.

Citiți și: Primăria Pitești angajează pe perioadă nedeterminată

„Manifestare disprețuitoare atât față de cetățenii săi, dar inclusiv față de decizii cu caracter obligatoriu”

Flavius Panțurescu a formulat acțiune de chemare în judecată a Primăriei Pitești.

În dosarul nr. 2036/109/2019, Curtea de Apel Pitești, Secția a II-a civilă, a pronunțat, CU CARACTER DEFINITIV, hotărârea civilă nr. 1549/2019, prin care a admis cererea formulată și a OBLIGAT Municipiul Pitești, prin primar și Primăria Pitești, să comunice reclamantului autorizația de construire, certificatul de urbanism în baza căruia a fost eliberată autorizația și avizele care au stat la baza autorizației.

În ianuarie anul acesta, prin adresa nr. 2445/16.01.2020, Flavius Panțurescu a solicitat Primarului Municipiului Pitești să pună în executare respectiva hotărâre și să-i comunice actele care fac obiectul speței.

„Primăria a dat dovadă din nou de opacitate și, CU ÎNCĂLCAREA LEGII, nu a dat curs solicitării, deși termenul legal de 30 de zile de răspuns a expirat. Este încă o dovadă a Primăriei Pitești, prin primar, de manifestare disprețuitoare atât față de cetățenii săi, dar inclusiv față de decizii cu caracter obligatoriu ale instanțelor de judecată”, spune Flavius Panțurescu.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441