Donaris 930 x 122

gavana

PRIMĂRIA PITEȘTI SFIDEAZĂ IAR LOGICA ÎNTR-UN SCANDAL IMOBILIAR

După ce a citit Raportul de informare și consultare a publicului privind elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu în vederea construirii viitorului bloc de locuințe S+P+2E pe un teren din strada Mioarei, o famile din Pitești a amenințat municipalitatea că, dacă va autoriza construirea în condiții care-i vor prejudicia proprietatea sau îi vor pune în pericol siguranța, se va adresa organelor judiciare.

Citiți și: Video – Scandal și în CL Pitești cu privire la construirea blocului între case din Găvana

ePitești a relatat într-un articol precedent problemele care au generat scandalul.

După ce nemulțumirile oamenilor legate de proiect au escaladat în presă, Primăria Pitești le-a transmis petenților un răspuns în care, culmea, le-a comunicat punctul de vedere al arhitectului beneficiarului proiectului, care, evident, susține cauza dezvoltatorului imobiliar.

Citiți și: Schimbări majore în trafic! 12 noi sensuri unice instituite în Pitești

„Are obligația de a furniza un răspuns imparțial”

Ba mai mult, arhitectul benficiarului a răspuns prin contraatac, solicitând ca vecinii care se plâng că vor fi afectați de proiectul viitoarei construcții să prezinte la rândul lor acordul vecinilor lor împreună cu autorizația de construire.

„Răspunsurile la observațiile/sesizările trimise de către noi au fost date de Arhitectul societății AXA Prospect, care este elaboratorul PUD al blocului de locuințe, și nu de arhitectul Primăriei Pitești. Menționăm că printre atribuțiile arhitectului-șef al Primăriei Pitești se menționează că acesta:

– ,,gestionează P.U.G.-ul şi Regulamentul aferent, precum şi P.U.Z-urile şi P.U.D-urile, aprobate în Consiliul Local, în vederea emiterii de certificate de urbanism şi autorizaţiilor de construire solicitate de cetăţeni;

– coordonează activităţile privind emiterea autorizaţiilor de construire şi disciplină în construcţii;

– participă la analizarea şi avizarea certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire din cadrul sedinţelor comisiei tehnice, prin urmare răspunsul trebuia dat punctual în urma verificărilor de către arhitectul Primăriei Pitești, care are obligataia de a furniza un răspuns imparțial.

Precizăm că arhitectul societății AXA Prospect a răspuns prin contraatac, solicitând ca noi să prezentăm la rândul nostru acordul vecinilor împreună cu autorizația de construire. Pe lângă acest lucru, solicită proiectele care au stat la baza executării acestor ziduri de sprijin, aspecte care nu au nicio legătură cu emiterea autorizației de construcție pentru blocul de locuințe”, precizează Ovidiu Dincă, petentul care s-a adresat Primăriei Pitești.

Logica medierii, sfidată constant

Din păcate, e un fapt confirmat chiar din interiorul Consiliului Local Pitești că în conflictele dintre dezvoltatorii imobiliari și cetățenii petenți Primăria Pitești, care ar trebui să exprime propriul său punct de vedere, în calitate de mediator între cele două părți, se poziționează aproape invariabil de partea dezvoltatorilor, trimițându-le petenților nu propriul punct de vedere, ci pe cel al arhitectului dezvoltatorului imobiliar.

Și e la mintea cocoșului că arhitectul va spune întotdeauna că plângerea e neîntemeiată, că doar contestat e proiectul său.

Șeful Comisiei de urbanism din cadrul CL Pitești, Cristian Gentea, a amintit în ultima ședință de consiliu local cum funcționează aberanta devenită regulă la Primăria Pitești, dând un exemplu ce vizează un alt proiect recent, cel privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru investiția ”Extindere și supraînălțare imobil existent (spații servicii și locuințe colective)” amplasată în municipiul Pitești, pe bulevardul Republicii, nr. 55-57 (vechea clădire a Poștei, din Centru), proiect de altfel respins.

Consilierul local spune explicit că în respectiva speță petenților li s-a transmis întocmai punctul de vedere al arhitectului beneficiarului, nu al Primăriei:

În scandalul de pe strada Mioarei, speță în care petenții spuneau, printre altele, și că nu toți vecinii au fost consultați, Primăria le-a transmis semnatarilor petiției următorul răspuns cu privire la acest din urmă aspect:

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441