EcoMoto 930×122

călin andrei

PRIMARUL CÂMPULUNGULUI, REVOCAT! ALȚI DOI EDILI ȘI-AU PIERDUT FUNCȚIA

Urmare a referatelor comunicate de secretarii unităţilor administrativ teritoriale din comunele Albeştii de Muscel și Budeasa şi municipiul Câmpulung Muscel, prefectul judeţului Argeş, Mihail Oprescu, a emis ordinele de încetare de drept, înainte de termen, a mandatelor de primar deţinute de Ion Năftănăilă, Ion Ştefan şi Călin Andrei.

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Potrivit Instituției Prefectului, ordinele au fost emise în conformitate cu prevederile articolelor 15 şi 16 din Legea nr. 393/2004 referitoare la Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare.

Conform aceleiași surse, toate cele trei referate întocmite de secretari au fost însoţite de comunicatele judecătorilor delegaţi cu executarea hotărârilor judecătoreşti penale pronunţate în cauzele care îi priveau pe primarii menţionaţi. Comunicatele judecătorilor delegaţi precizau faptul că, pe lângă pedepsele principale privind închisoarea cu suspendare sub supraveghere, primarilor le-a fost aplicată şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi.

Citiți și: O fi rău să fii primar de comună? 2650 € salariu, lângă Pitești

„Astfel, la baza deciziei de emitere a ordinelor au stat prevederile art. 66 lit. b, g, şi k din noul Cod Penal, potrivit cărora: Pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi constă în interzicerea exercitării, pe o perioadă de la unu la 5 ani, a unuia sau mai multora dintre următoarele drepturi: dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

În aplicarea prevederilor legale de mai sus, art 68 alin. 1 lit. b) din noul Cod Penal prevede că executarea pedepsei interzicerii exercitării unor drepturi începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.”, precizează Instituția Prefectului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90