EcoMoto 930×122

casa tampeanu

PRMĂRIA PITEȘTI REFUZĂ IAR EXERCITAREA DREPTULUI DE PREEMȚIUNE PENTRU CASA TÂMPEANU

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Pitești de astăzi se află și un proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru achiziționarea unei părți din imobilul monument istoric (n.r. – grupa B) „Casa Tâmpeanu”, situat în Pitești, pe b-dul Victoriei, nr. 38. 

Citiți și: Pitești. Informare pentru toată lumea!

Mai exact, municipalitatea vrea să-și decline dreptul de a achiziționa cu întâietate o garsonieră de 26,72 de metri pătrați din respectiva clădire de patrimoniu, asupra căreia Primăria a refuzat și anterior – când, în decursul a peste 10 ani, propriearii au scos la vânzare și alte spații din imobil – exercitarea dreeptului de preemțiune (amănunte, AICI).

Pentru această din urmă suprafață, proprietarii au cerut 147.000 de lei.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

„Având în vedere că Municipiul Pitești nu are alocate fonduri pentru achiziționarea unor astfel de imobile, propunem neexercitarea dreptului de  preemțiune”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a CL Pitești de astăzi.

În precedentele etape, municipalitatea a argumentat neexercitarea dreptului de preemțiune și prin faptul că imobilul este într-o stare avansată de degradare, ceea ce n-ar justifica o asemenea cheltuială.

Dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat astăzi, în forma prezentată, proprietarii vor putea scoate la vânzare garsoniera pe piața liberă.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3