930 x122 grota rece

autobuze

PUBLITRANS, APEL INSISTENT CĂTRE ȘOFERI

Publitrans, apel insistent către șoferi. Publitrans, societatea de transport local de călători a municipalității Pitești, face un apel către participanţii la trafic:

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

,,Ţinem să precizăm că în colțul din stânga al capotei din spatele autobuzelor sunt aplicate stickere care le amintesc șoferilor să acorde prioritate autobuzului, atât la ieșirea din stațiile uzuale, cât și la ieșirea din stațiile prevăzute cu alveole.

Dorim prin această informare să facem apel la bunăvoinţa tuturor participanţilor la trafic să respecte semnificaţia stickerelor aplicate pe autobuze. Respectarea acestui mesaj atrage descongestionarea traficului rutier, mai ales la orele de vârf, atunci când cei mai mulţi călători depind de mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la serviciu sau la şcoală.”

Citiți și: Piteștiul, sub asediu! Șoferii, la limita răbdării! „Ne luăm elicopter!”

Acordarea priorității pentru mijloacele de transport în comun este prevăzută în Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006: „La apropierea de o stație pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenția de a ieși, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordură este obligat să reducă viteza și, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic.”, precizează Publitrans.

De asemenea, societatea de transport local de călători a municipalității piteștene roagă posesorii de autoturisme să evite să parcheze în imediata apropiere a stațiilor de autobuz și să nu staționeze în zonele marcate pentru oprirea mijloacelor de transport în comun.

Publitrans face acest apel, pe bună dreptate, dar, pe de altă parte, chiar comportamentul unora dintre șoferii societății lasă mult de dorit (AICI, subiectul pe larg).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3