NOR CURIER 930X122

apa canal

Robinetul scumpirii apei în Piteşti a fost deblocat. Cu cât se majorează tarifele din acest an

În cadrul contractului de modernizare şi extindere a reţelelor Apă Canal, primarul Cristian Gentea a anunţat astăzi cum se vor majora tarifele la apă şi canal în perioada următoare.

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

Potrivit strategiei, creşterile se vor face în mai multe etape, în aşa fel încât clienţii să nu resimtă puternic scumpirile.

Anul acesta, mai precis de la 1 iulie, apa se va scumpi cu 6%, iar canalul tot cu 6%. În acest moment, preţurile actualizate sunt de 3,67 lei mc pentru apă, respectiv 3,79 lei mc pentru canal. În total, clienţii plătesc 7,46 lei la metru cub.

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

Asta înseamnă că, din luna august, vor veni facturi de 3,89 lei pentru fiecare mc de apă consumat, respectiv 4,01 lei la canal.

Tarifele actuale ne plasează pe locul 19 în topul localităţilor din ţară, din punct de vedere al costului la aceste utilităţi.

Cea mai mare creştere este planificată pentru anul 2024, când tarifele la canalizare vor fi mărite cu 30%. În 2023, creşterea va fi de 10%, iar în anii 2021 şi 2022 vom avea majorări între 3% şi 6%.

Vă reamintim, contractul de modernizare şi extindere este de 199 milioane Euro la nivelul judeţului Argeş, din care 90 milioane Euro pentru Piteşti. 217.000 de persoane vor utiliza reţeaua modernizată, când va fi gata. Termenul este de 31 de luni de la data semnării contractului.

Cererea de finanţare a fost depusă pe 30 decembrie 2020, iar contractul de finanţare se întinde până pe 31 decembrie 2023.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Alex spune:

    Platim canalizare de n..n.. ani dar tot a ” rahat” mirosim…..???

  • Tiberiu spune:

    Apa canal SA si Domnul Primar, NU a auzit de ,,fonduri EUROPENE” ?!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90