Donaris 930 x 122

autobuze

SCHIMBARE DE PROPORȚII LA PUBLITRANS

Schimbare de proporții la Publitrans. Consiliul Local Piteşti a aprobat Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană Durabilă a municipiului pentru perioada 2014-2023, reactualizată.

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

Potrivit documentului, proiectele pentru care Piteştiul va beneficia în această perioadă de 38 de milioane de euro de la Uniunea Europeană sunt următoarele:

-pasaj rutier Craiovei – Târgul din Vale (6,6 milioane de euro); pasaj rutier strada Lânăriei (6,6 milioane de euro); realizarea parcului Lunca Argeşului 3 (4 milioane de euro); regenerare urbană etapa a II-a, în zone marginale (1,3 milioane de euro); reabilitare şi modernizare de grădiniţe (0,7 milioane de euro);

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

-achiziţionare de autobuze ecologice pentru Publitrans (10 milioane de euro); construirea de staţii electrice de alimentare (2 milioane de euro); realizarea parcului Lunca Argeşului 2 (3,44 de milioane de euro); regenerare urbană în zona Coremi (1,63 de milioane de euro); reabilitarea termică a Grădiniței cu program prelungit „Castelul Fermecat” (0,037 de milioane de euro).

Cumpărarea de autobuze ecologice pentru Publitrans (societatea de transport local de călători a municipalității) reprezintă o premieră, o schimbare importantă pentru transportul de persoane din Pitești.

Viitoarele noi achiziții ar putea fi, însă, pentru Primărie un bun pretext pentru scumpirea călătoriei cu autobuzul, asta deși piteștenii consideră și acum că biletul este scump. Cel puțin deocamdată, însă, Primăria se ferește să vorbească public despre o posibilă scumpire a călătoriei cu autobuzele Publitrans.

Amintim că inițial conducerea Primăriei a anunțat că vrea să cumpere pentru Publitrans autobuze electrice. Ulterior și pe neașteptate, s-a răzgândit (detalii puteți citi AICI).

Între paranteze fie spus, indicat ar fi ca și comportamentul unor șoferi Publitrans să se schimbe, nu doar parcul auto. Piteștenii au reclamat atitudinea necivilizată a unora dintre ei, dar și, de pe altă parte, prezența în autobuze a bandelor de hoți de buzunare (AICI, amănunte).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3