NOR CURIER 930X122

caldura

SCHIMBARE MAJORĂ LA FACTURILE PENTRU CĂLDURĂ

Schimbare majoră la facturile pentru căldură. Eliminarea subvenției generale pe care primăriile o acordă la prețul căldurii livrate populației a fost amânată de Guvern cu doi ani, scrie profit.ro.

Citiți și: Azi, decizie crucială despre pensii

Potrivit sursei citate, măsura ar urma să intre în vigoare pe 1 aprilie 2021, în loc de 1 aprilie 2019, data prevăzută inițial.

Este o veste bună și pentru piteștenii ale căror locuințe sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. Grație amânării, Primăria va putea subvenționa prețul gigacaloriei și pentru următoarele trei sezoane reci, perioadă în care facturile la căldură ar putea să nu mai crească.

Citiți și: Ultimele tarife la căldură. Anunțul zilei!

Amintim că luna trecută de pe ordinea de zi a Consiliului Local a fost retras un proiect prin care administrația Ionică (prin SC Termo Calor Confort, societatea de termoficare a municipalității) propunea scumpirea la 250 de lei, de la 1 noiembrie 2018, a gigacaloriei livrate populației.

De la 1 aprilie 2018, piteștenii plătesc un preț de facturare de 230 de lei inclusiv TVA pe gigacalorie (subiectul pe larg, AICI). Restul de până la 311 lei (prețul de producere a agentului termic) este subvenționat de municipalitate.

Eliminarea subvenției ar fi condus la o scumpire importantă a tarifelor la căldură și apă caldă în sistemul centralizat. Amănunte despre măsura luată de Guvern puteți citi AICI, în articolul publicat de profit.ro.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90