Donaris 930 x 122

12 a

UN BLOC DIN PITEȘTI, REABILITAT CU BANI DE LA PRIMĂRIE

Blocul 12 A din centrul Piteştiului, de pe strada Victoriei, nr. 12, va fi reabilitat termic şi ambiental cu bani de la Primărie (în principal) şi de la asociaţia de proprietari.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Valoarea investiţiei este de aproape 1.000.000 de lei, după cum a rezultat din documentaţia de avizare, documentație elaborată de o firmă din Bucureşti.

Proiectantul propune izolarea pereţilor cu polistiren expandat cu o grosime de 10 cm, izolarea terasei cu polisteren extrudat cu o grosime de 20 de cm, schimbarea tâmplăriei, montarea de parasolare şi mascarea aparatelor de aer condiţionat. Vor fi făcute şi consolidări-cămăşuieli cu fibră de sticlă sau cu structură metalică, după caz.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Investiţia va fi realizată după parcurgerea etapelor de achiziţie publică, acestea putând să dureze mai multe luni dacă vor fi înregistrate contestaţii.

Blocul va fi reabilitat în cadrul unui program al Primăriei de creştere a eficienţei energetice a blocurilor din Centru. Din păcate, de-a lungul anilor implicarea administrației Pendiuc-Ionică în finanțarea cu bani de la bugetul local a anvelopării termice a blocurilor din Pitești a fost aproape de zero. Majoritatea absolută a blocurilor reabilitate termic au fost anvelopate pe cheltuiala asociațiilor de proprietari. În schimb, dovedind o nesimțire uriașă, Primăria a închis ochii, complice, la maniera oribilă, cel puțin din punct de vedere al culorilor exterioare, în care s-a făcut reabilitarea. (Foto: Arhivă)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3