NOR CURIER 930X122

căteasca

UN NOU POD VA FI CONSTRUIT ÎN APROPIERE DE PITEȘTI

Un nou pod ar urma să fie construit în Argeș, valoarea investiției, care va fi realizată de Consiliul Județean, fiind estimată la 1.472.725, 98 de lei, fără TVA.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Podul va fi construit pe DJ 703B, peste râul Neajlov, în satul Siliștea al comunei Căteasca, localitate situată la 20 de kilometri distanță de Pitești, în câmpia înaltă a Piteștiului, de o parte și de alta a autostrăzii A1 Pitești – București.

În ședina extraordinară în plen de mâine, 5 martie 2020, a Consiliului Județean vor fi aprobate documentația tehnică (faza D.A.L.I.), devizul general și indicatorii tehnici.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

Proiectul are ca scop îmbunătățirea unei căi de comunicație peste râul Neajlov, pe traseul drumului județean 703B, care face legătura între comunele Căteasca și Rociu. Acum, legătura între localitățile Siliștea-Căteasca și Șerbănești pe DJ 703B peste râul Neajlov se face peste un pod din tuburi de beton care are defecte de structură și care este insuficient dimensionat conform calculului hidraulic.

„Construirea acestui pod va contribui la creșterea gradului de confort pentru locuitorii zonei respective. De asemenea, această investiție este absolut necesară și oportună datorită faptului că circulația se face în prezent pe un pod insuficient dimensionat și pe timp ploios”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Soluția tehnică aleasă este construirea unui pod nou din beton pe grinzi pretensionate, cu o singură deschidere de 13 metri, cu o lățime de 11,4 metri și o înălțime liberă sub grindă de 3 metri.

Viitorul noul pod va fi construit în apropierea vechiului pod (aproximativ pe același amplasament), termenele de execuție urmând să fie stabilite ulterior desemnării, prin licitație, a constructorului. (Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90