Donaris 930 x 122

cl pitesti

(VIDEO) VECHEA POȘTĂ, PE UN BUTOI DE PULBERE. DE CE SE SUPRAÎNALȚĂ, DE FAPT, CLĂDIREA DIN CENTRUL PITEȘTIULUI

UPDATE ora 17. 30:  Proiectul a fost respins (Amănunte AICI).

Citiți și: Piteștiul de aici și Piteștiul de peste Prut se întâlnesc de 1 decembrie!

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local Pitești apare un proiect de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru investiția ”Extindere și supraînălțare imobil existent (spații servicii și locuințe colective)” amplasată în municipiul Pitești, pe bulevardul Republicii, nr. 55-57.

Este vorba de supraînălțarea vechii clădiri a Poștei (intersecția Muntenia), proprietatea firmei Pitser S.R.L. Bascov.

Citiți și: Video – A început demolarea blocului construit ilegal în Pitești

Un proiect care s-a mai aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local Pitești în toamna anului trecut, fiind retras ca urmare a multiplelor semnale privind disconfortul pe care l-ar aduce o asemenea lucrare în buricul târgului.

Proiectul vehiculat drept unul care aparent va transforma imobilul într-un bloc de locuințe va deveni, dacă PUD-ul va fi aprobat, o clinică medicală privată, pe lângă care vor fi amenajate și câteva apartamente, o informație ținută departe de urechile presei.

Motivul secretomaniei este legat de cele (și așa optimist avansate la prima vedere) 26 de locuri de parcare, dintre care 18, la subsol, servite ca propunere în proiect.

Un număr care pare insuficient chiar și când ne rezumăm la apartamente, cu atât mai mult la cabinete medicale ce se vor întinde pe cel puțin două etaje, după cum spune chiar un membru al comisiei pentru urbanism, amenajarea teritoriului şi arhitectură din cadrul Consiliului Local Pitești (comisie condusă de Cristian Gentea), aspecte care vor atrage un trafic amplificat în zonă, plus o nevoie mai mare de locuri de parcare.

„Ne-au spus că șantierul se face în interior”

„Vrea să facă încă un etaj… Clădirea există și vrea s-o renoveze. Se face o clinică acolo, pe două-trei etaje plus două apartamente. Legal, nu avem ce să-i facem, dar am căutat să vedem ce spațiu verde are, să ne ofere toate informațiile, unde se face șantierul… Ne-au spus că în interior”, declară pentru ePitești consilierul local Cătălin Costescu (foto, alături de Cristian Gentea), membru în Comisia pentru urbanism, amenajarea teritoriului şi arhitectură din CL Pitești.

„Suntem împotriva lui. Va fi o nebunie”

Membrul comisiei de urbanism spune că legalitatea proiectului nu poate fi contestată din punctul de vedere al locurilor de parcare, în condițiile în care arhitecții Primăriei și-au dat deja acordul, dar că, din cauza problemelor pe care le va genera, comisia pentru urbanism (sau cel puțin o parte a comisiei, în care mai figurează Ion Matei, Alexandrina Stanciu și Marioara Bârlogeanu) votează împotriva proiectului.

„Suntem împotriva lui (…). Adevărul e că acum clădirea arată jalnic. Vine cineva și o renovează, nu e rău. Dar gândiți-vă pe unde vor intra toate utilajele? N-au spus că nu e nicio problemă. Dar, la 12 dacă te duci acolo, e totul blocat, nu poți să pui o cupă de ciment, dar să vină o mașină să ridice molozul?! Legalitatea nu avem cum s-o contestăm, acolo sunt arhitecți ai Primăriei care spun că e totul în regulă, dar va fi o nebunie!”, mai spune pentru ePitești Cătălin Costescu.

Rămâne de văzut cum va vota azi Consilul Local Pitești proiectul inițiat de primar. (Sursă foto secundar: Facebook Cătălin Costescu)

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441