930×122 CAPRA 5

parcare

(VIDEO) PROIECTUL PRIVIND SUPRAÎNĂLȚAREA POȘTEI VECHI, RESPINS DE CL PITEȘTI

Ajuns în plenul ședinței de azi a Consiliului Local Pitești, proiectul de hotărâre inițiat de primar privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru investiția ”Extindere și supraînălțare imobil existent (spații servicii și locuințe colective)” amplasată în municipiul Pitești, pe bulevardul Republicii, nr. 55-57 (vechea clădire a Poștei, din Centru), a fost respins.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Proiectul va crea haos în zona centrală

Comisiile au dat aviz negativ. Cristian Gentea, șeful comisiei pentru urbanism, amenajarea teritoriului şi arhitectură din CL Pitești, a invocat lipsa spațiilor verzi și disconfortul care va apărea în zona centrală, întrucât cladirea trebuie consolidată, iar sutele de tone de pămant și moloz rezultate de acolo vor iesi din șantier prin bulevardul Republicii.

Citiți și: Parcări ca la Pitești în toată țara nu găsești sau când ai Porsche și te crezi Dumnezeu

Iată cum a fost explicat de către Cristian Gentea avizul negativ:

Au fost aduse în discuție și alte aspecte contestabile ale proiectului (opt locuri de parcare la nivel de sol și 14 la subsol au mai ramas în proiect – insuficiente, având în vedere că în clădire va funcționa o clinică medicală privată, pe lângă care vor fi amenajate și câteva apartamente), despre care ePitești a scris într-un articol precedent (detalii, AICI).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3