New Profesional Consult 930 x 122

adr sud muntenia

VOT IMPORTANT. ARGEȘUL, GAZDA COMITETULUI DE MONITORIZARE A POR

Vot important. Argeșul, gazda Comitetului de Monitorizare a POR. Astăzi a avut loc o ședință ordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, eveniment organizat în Amara, în județul Ialomița, la care a participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Argeș, Dan Manu.

Citiți și: Argeș: Festivalul de reconstituire antică ,,TRANSALVTAVNVS FEST. La porțile Imperiului

La această ședință s-a votat ca Argeșul să fie gazda Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional (POR), care se va desfășura anul acesta. Toate detaliile evenimentului vor fi puse la punct în perioada următoare, precizează CJ Argeș, care adaugă că ”votul a fost dat în unanimitate pentru Argeș, deoarece județul nostru este pe primul loc la accesarea de fonduri europene în Regiunea Sud-Muntenia și pe locul trei în țară”.

De asemenea, la ședință s-a făcut o analiză a implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 cu privire la situația depunerilor de proiecte în raport cu alocarea regională pe axe prioritare. Au fost avute în vedere prioritățile de investiții și posibilitatea de realocări financiare între acestea.

Citiți și: Se scrie istorie la Piteşti. Palatul Administrativ va fi reabilitat după 50 de ani

Astfel, s-a decis realocare financiară de la Axa 2.1 A (Microîntreprinderi) și Axa 2.1 B (Incubatoare de afaceri), unde nu au fost depuse proiecte, la Axa 2.2  (IMM-uri), unde încărcarea financiară este de peste 200%. În ceea ce privește Axa 3.1 A (Eficiență energetică clădiri rezidențiale), s-a solicitat redeschiderea axei, o parte din bani fiind folosită pentru anveloparea clădirilor rezidențiale, iar o alta fiind direcționată către Axa 3.1 C (Iluminatul public) și Axa 3.1 B (Eficiență energetică clădiri publice).

De asemenea, s-a decis trimiterea la Ministerul Dezvoltării Regionale a unui memorandum pentru redeschiderea axelor cu supraîncărcare financiară. Este vorba de Axa 7 (Infrastructură turism), Axa 10 (Creșe/grădinițe, școli, licee tehnologice, universități) și Axa 13 (Regenerare urbană – orașe mici).

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache