Donaris 930 x 122

percheziții argeș

Afaceristul implicat în construcția blocului ilegal, reținut în această seară de polițiști

Update, ora 20.36

Citiți și: Percheziții! Fapte neînchipuite și ilegale: Trei tineri, săltați de mascați

O persoană a fost reținută în această seară, în urma perchezițiilor, dar și audierilor care au avut loc astăzi, într-un dosar penal privind ilegalități în domeniul construcțiilor.

Este vorba despre dezvoltatorul blocului ridicat ilegal în Pitești.

Citiți și: Argeș. Percheziții de amploare! Un primar s-a trezit cu mascații la ușă

În primă fază s-a creat o confuzie crezând că este vorba despre unul dintre angajații Primăriei Pitești.

Polițiștii continuă cercetările în acest dosar penal.

Update, ora 19.59, IPJ Argeș transmite:

„În urma perchezițiilor de astăzi, după administrarea probatoriului, o persoană a fost reținută, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

Reamintim că în ziua de 09 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 13 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane, precum și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind modificări neconforme ale unor imobile, din domeniul construcțiilor civile. Persoanele sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, pentru un imobil, pentru care a fost obținută autorizație de construire cu regim de înălțime P+2E, dezvoltatorul imobiliar și executanții lucrării ar fi adăugat un nivel. Ulterior, cu ocazia recepției lucrărilor, membrii comisiei de recepție ar fi atestat faptul că imobilul în cauză ar respecta prevederile proiectului și ale autorizației de construire.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de 680.000 de lei, reprezentând valoarea imobilului edificat ilegal.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie, telefoane mobile, un sistem de calcul și mai multe unități de memorie externă.

Șase persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, iar în urma administrării probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 45 de ani, din Moșoaia, urmând ca în cursul zilei de mâine, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”

Știrea inițială – Au avut loc percheziții! Sunt vizați si funcționari din Primăria Pitești!

UPDATE, ORA 12.48

IPJ Argeș face precizări oficiale în cazul perchezițiilor de fals intelectual și uz de fals desfășurate, astăzi, pe raza județului Argeș și municipiului București.

Video – Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș

UPDATE, ORA 11:04, POLIȚIA ARGEȘ INFORMEAZĂ:

„Astăzi, 9 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, efectuează 13 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane, precum și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind modificări neconforme ale unor imobile, din domeniul construcțiilor civile. Persoanele sunt bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Perchezițiile se desfășoară la locuințele unor persoane, precum și la sediile și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale din județul Argeș și municipiul București.

Din cercetări a reieșit că, pentru un imobil, pentru care a fost obținută autorizație de construire cu regim de înălțime P+2E, dezvoltatorul imobiliar ar fi modificat construcția, transformând imobilul într-unul cu regim P+2E+M. Ulterior, cu ocazia recepției lucrărilor, membrii comisiei de recepție ar fi atestat faptul că lucrarea de construcție realizată ar respecta prevederile proiectului și ale autorizației de construire.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de 680.000 de lei, reprezentând valoarea investiției edificate ilegal.

Șase persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La activități participă luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și specialiști criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic – I.P.J. Argeș.”

UPDATE, ORA 11:03, PRIMĂRIA PITEȘTI, PRIN PURTĂTORUL DE CUVÂNT CRISTINA MUNTEANU, INFORMEAZĂ:

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public vizavi de o percheziție efectuată la Primăria Pitești, facem precizarea că nu a fost o percheziție și transmitem următoarele:

Serviciul de investigare a criminalității economice a solicitat, în această dimineață, acte de autorizare a construirii unui imobil din Pitești: proiect tehnic, memoriu tehnic, certificat de urbanism, autorizație de construcție, etc. Solicitarea vine ca urmare a anchetei în desfășurare într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Primarul Cristian Gentea transmite un mesaj clar:

„Activitatea administrației municipale nu este afectată, dimpotrivă – este susținută într-o colaborare deschisă cu instituțiile statului privind legalitatea construcțiilor și dezvoltarea imobiliară în municipiu.

Din prima zi în primărie am urmărit respectarea legii! Oricând vom pune la dispoziție autorităților competente orice document solicitat și apreciem modul în care își fac datoria cei de la investigarea criminalității economice!

Ancheta este în desfășurare.

UPDATE, ORA 10.20:

Ar fi vorba despre aceiași funcționari din cadrul Primăriei Pitești implicați în scandalul blocului ridicat ilegal în oraș, alte detalii cât și subiectul pe larg, AICI – Primarul şi Poliţia la un bloc ilegal în Piteşti. Beneficiarul riscă o amendă uriaşă, plus demolări

Știrea inițială, ora 10.11

Au avut loc percheziții! Sunt vizați si funcționari din Primăria Pitești!

În această dimineață, polițiștii economici au efectuat percheziții la Primăria Pitești, pentru verificarea unor documente.

Aceste verificări vin în urma unor nereguli la construirea blocurilor din municipiu.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

6 comentarii

  • Popa spune:

    Are P+1 informati-va înainte sa scrieți. Stați liniștiti ca mai are 5-6 blocuri făcute așa și declarat casa. Nu cred ca face de capul lui cineva trebuie sa răspundă. Poate vede cineva și casele făcute de ,renumitul’ Dănescu cu drum de 3-4m 20 de case.

  • EUropa spune:

    Pai sa se duca si la Mosoaia! Cred ca o investigatie cum se construieste pe acolo ar fi interesanta. Pe Fundatura Campului se construiesc „case” 5 la numar pe…600mp.fara aces al masinilor de interventie. Cum se acorda acolo autorizatii? Mai exista si un consilier local chiar langa acele „case”. ePitesti poate trimite acolo un reporter? Poate iese adevarul la suprafata. Tot pe acolo rasare si ingramaditul cartier Trivale City, cu o gramada de blocuri. S-a gandit cineva cum o sa faca fata infrastructura auto si de utilitati? Chiar nu ii i-a nimeni la verificat pe responsabilii care emit avize de constructii?

  • Popa spune:

    Nu înțeleg vrăjeala asta cu P+2 când are P+1 3 Ap și el a făcut P+3 6 Ap

  • Popa spune:

    De ce E-Pitesti nu se informează și nu da Știrea corect ca e foarte simplu. Te uiți pe Primărie și găsești Autorizația

  • Glogo spune:

    Sa raspunda toti imbubatii aia care dau autorizatii la comanda dezvoltatorilor. Si sa mai si darame din constuctiile ilegale . Dar chiar daca pare tarziu , sa-i ia odata.

  • Ionescu spune:

    Corect!!! La pușcărie!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3