930×122 CAPRA 5

razboi ucraina

    Afirmație șoc: ”Putin a pierdut deja războiul”!

    De pe data de 24 ianuarie, de când Rusia a invadat Ucraina, mai mulți intelectuali din lume și-au dat cu părerea despre care ar putea fi deznodământul acestui război.

    Citiți și: Se anunță victoria Ucrainei! Zelenski: „Ocupanții nu vor să recunoască”

    Celebrul istoric Yuval Noah Harari a afirmat că Vladimir Putin a pierdut deja războiul contra Ucrainei, într-un editorial pentru The Guardian.

    Potrivit istoricului israelian, chiar dacă până în acest moment Rusia a câștigat mai multe bătălii, Vladimir Putin se îndreaptă către o înfrângere istorică.

    Citiți și: A șaptea zi de război în Ucraina. Rușii au atacat un spital

    Bărbatul în vârstă de 46 de ani, care este autorul mai multor cărți de succes, susține faptul că președintele Rusiei nu a anticipat forța și dorința de luptă a Ucrainei.

    „Când își plănuia invadarea Ucrainei, Putin se putea baza pe multe fapte cunoscute. Știa că din punct de vedere militar Rusia depășește Ucraina. El știa că NATO nu va trimite trupe să ajute Ucraina.

    El știa că dependența europeană de petrol și gaze rusești va face ca țări precum Germania să ezite să impună sancțiuni dure. 

    Pe baza acestor fapte cunoscute, planul său era să lovească Ucraina puternic și rapid, să-i decapiteze guvernul, să stabilească un regim marionetă la Kiev și să înlăture sancțiunile occidentale”, a scris Harari, potrivit sursei citate. 

    Istoric Yuval Noah Harari a făcut o afirmație șoc: „Nu va fi numele lui Mihail Gorbaciov scris pe certificatul de deces al imperiului rus: va fi al lui Putin” și a explicat de ce Putin a pierdut războiul.

    „PUTIN ARE NEVOIE DE O VICTORIE LIPSITĂ DE SÂNGE”

    „Pe zi ce trece, devine din ce în ce mai clar că pariul lui Putin eșuează. Poporul ucrainean rezistă, câștigă admirația lumii întregi – și va câștiga războiul. Urmează multe zile negre. 

    Rușii pot cuceri în continuare întreaga Ucraina. Dar pentru a câștiga războiul, rușii ar trebui să stăpânească Ucraina și pot face asta doar dacă ucrainenii îi lasă. Acest lucru pare din ce în ce mai puțin probabil să se întâmple. (…)

    Pentru a restabili imperiul rus, Putin are nevoie de o victorie relativ lipsită de sânge care va duce la o ocupație relativ lipsită de ură. Vărsând din ce în ce mai mult sânge ucrainean, Putin se asigură că visul său nu va fi niciodată realizat.

    Nu va fi numele lui Mihail Gorbaciov scris pe certificatul de deces al imperiului rus: va fi al lui Putin. Gorbaciov i-a lăsat pe ruși și ucraineni să se simtă ca niște frați; Putin i-a transformat în dușmani”, a scris istoricul.

    Foto descriptiv: Times New Roman

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3