NOR CURIER 930X122

spitalul militar pitești

Aglomeraţie la Ambulatoriul Spitalului Militar din Piteşti

A fost aglomeraţie, astăzi, la Ambulatoriul Spitalului Militar din Piteşti. O mulţime de persoane au venit, în jurul orei 10, la uşa ambulatoriului pentru a se vaccina sau pentru consultaţii, însă capacitatea de preluare a pacienţilor a fost depăşită.

Citiți și: Pitești. Clipe grele la Spitalul Militar de Urgență

În acest sens, am solicitat precizări din partea Spitalului Militar faţă de situaţia descrisă. Nerespectarea orei programării de către persoanele care au venit ar fi motivul din cauza căruia s-a creat această aglomeraţie.

Citiți și: SPITALUL MILITAR DIN PITEȘTI AR PUTEA DEVENI UNITATE SUPORT COVID

PRECIZĂRI OFICIALE

În incinta Ambulatoriului de specialitate, în conformitate cu dispoziţiile primite de la eşaloanele superioare pentru punerea în aplicare a Strategiei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, funcţionează 4 linii de vaccinare după cum urmează: 2 linii de vaccinare pentru cadrele militare şi 2 linii de vaccinare pentru persoane civile (380 de persoane pe zi astfel: 180 cadre militare şi 200 persoane civile), timpul alocat este de 12 ore zilnic, în medie 40 de persoane pe oră.

Menţionăm faptul că unitatea sanitară trebuie să îndeplinească pe lângă activităţile de vaccinare anti­-COVID-19 şi toate celelalte activităţi specifice, inclusiv în ceea ce priveşte tratarea pacientilor şi efectuarea vizitelor medicale pentru militarii ce urmează a se deplasa în teatrele de operaţiuni.

Va asigurăm că depunem toate eforturile pentru respectarea prevederilor legale incidente inclusiv în ceea ce priveşte normele de distanţare socială, însă mai apar şi situaţii independente de voinţa noastră şi atâta timp cât pacientii vor continua să nu respecte orele alocate vaccinării, indiferent de măsurile luate, situaţia descrisă de dumneavoastră este inerentă.”, a transmis Col. med. Gheorghe Tudor, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă dr. Ion Jianu din Piteşti.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90