EcoMoto 930×122

ajutor

Ajutorul de înmormântare a fost majorat

Ajutorul de înmormântare care se acordă urmașilor persoanei decedate a fost majorat. Acesta se acordă la decesul unei persoane asigurate dar și neasigurate.

Citiți și: Ajutor de la stat pentru cei care stau la bloc!

Beneficiar poate fi o singură persoană, care să aibă calitatea de soț supraviețuitor, copil, părinte, tutore, curator sau orice persoană care dovedește cu documente că a plătit cheltuielile de înmormântare.

Ajutorul de deces trebuie să nu fie mai mic decât valoarea salariului mediu brut. Cuantumul acestuia se ridică la 6.789 de lei în 2023 pentru pensionari și persoanele asigurate iar pentru membrii de familie ai asiguratului ori pensionarului suma este de 3.395 de lei.

Citiți și: Ajutor financiar sub forma unor fonduri nerambursabile pentru români

Banii se acordă în 3 zile lucrătoare de la depunerea cererii la:

– casa teritorială de pensii, în cazul decesului pensionarului sau al asiguratului, respectiv al unui membru de familie al acestuia;

– instituţia care gestionează bugetul asigurărilor pentru şomaj, în cazul decesului şomerului, respectiv al unui membru de familie al acestuia.

Astfel că persoana care se ocupă de înmormântare poate solicita serviciile unei firme de pompe funebre, se încheie un contract și se lasă talonul de pensie ori dovada asigurării iar societatea se ocupă de formalități.

Detalii, AICI .

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3