930×122 CAPRA 5

autorizaţie

ALARMANT. TRAGEDIA COLECTIV SE POATE REPETA ÎN PITEȘTI. NU AU AUTORIZAȚIE ISU

Alarmant. Tragedia Colectiv se poate repeta în Pitești. Nu au autorizație ISU. În eventualitatea producerii unui incendiu în anumite unități de învățământ din Pitești, se poate produce o tragedie similară celei de la Colectiv. Motivul? Clădiri ale respectivelor instituții nu au autorizație de securitate la incendiu.

Citiți și: Incendiu violent, cu victimă, în Argeș. S-a făcut scrum

Deși suntem în anul 2018, în municipiul reședință de județ încă există importante colegii și școli fără această autorizație. Inconștiență, nepăsare? Cine ar fi responsabil în cazul producerii unui incendiu de proporții?

”Pe raza municipiului Pitești funcționează fără autorizație de securitate la incendiu clădiri care aparțin unor unități de învățământ.” – este răspunsul oficial pe care ni l-a comunicat astăzi Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, ca urmare a unei solicitări pe care ePitești a înaintat-o instituției.

Citiți și: Argeș: Incendiu în gospodărie: Două autoturisme și o anexă – în flăcări

Potrivit sursei citate, este vorba de clădiri care aparțin unor importante colegii, licee, școli, dar și grădinițe din Pitești.

De asemenea, ISU Argeș ne precizează și care sunt reglementările care ar trebui respectate în cazul repartizării elevilor în sălile de curs (în funcție de vârstă). Lista cu respectivele unități de învățământ, dar și reglementările transmise de ISU le vom face publice în materiale viitoare.

În eventualitatea producerii unui incendiu, copiilor mai mici le-ar fi, evident, mai dificil să se autoevacueze și să fie evacuați decât le-ar fi unor copii cu vârste mai mari. Capacitatea motrică și de înțelegere este cu mult mai mică în cazul unor copii de clasa 0 sau I decât în cazul celor de clasa a III-a, respectiv a IV-a.

Pe de altă parte, de ce nu există astfel de nereguli și în cazul instituțiilor de învățământ private din Pitești? Dacă o societate privată nu respectă reglementările ISU, este închisă. Conducerile unităților de învățământ care nu dețin autorizație de securitate la incendiu sunt conștiente că toți copiii pe care îi au în grijă se supun unor riscuri mai mari decât s-ar supune elevii care studiază într-o instituție care beneficiază de autorizație?

În perioada următoare, ePitești va lua legătura cu reprezentanți ai mai multor unități de învățământ din Pitești pentru a vedea în ce măsură sunt respectate reglementările Inspectoratului pentru Situații de Urgență. (Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90