EcoMoto 930×122

alimente confiscate

Alertă alimentară! Mare grijă de unde cumpărați

Peste o tonă de pește a fost confiscat de către comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și au fost date amenzi usturătoare în mai multe piețe din București, informează Realitatea.net.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În urma controlelor desfășurate de ANPC, s-a constatat că lăzile cu alimente se aflau în condiții necorespunzătoare, mai exact acestea erau ținute pe jos, iar mulți dintre comercializanți nu dețineau documemte de proviniență sau aviz de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare 1.303,65 de kg de pește și produse din pește. Produsele au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Pe lângă confiscarea produselor, comisarii ANPC au dat și cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 22.500 de lei.

Acțiunea a fost efectuată în contextul în care în ziua de Florii este dezlegare la pește, iar românii cumpără, în mod tradițional, acest aliment.

De asemenea, astfel de controale specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale vor mai avea loc în perioada următoare.

Foto: Descriptiv – ro.aliment

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90