Donaris 930 x 122

caniculă

Alertă! Caniculă extremă în România!

Meteorologii avertizează că, începând de săptămâna viitoare, un val de caniculă va lovi România.

Citiți și: Vremea în Argeș. Temperaturile vor depăși pragul critic

Căldura excesivă a afectat în ultimele zile mai multe țări din vest, printre care Spania, Franța și Statele Unite, notează Digi24.

„Este posibil ca începând de săptămâna viitoare să înregistrăm în România primele zile cu temperaturi care să atingă și să depășească 35 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea caniculă.

Citiți și: Argeș. Avertizare pentru toată lumea! Nu e de joacă

Temperaturile vor depăși 35 de grade începând din partea de vest a țării, deci în Câmpia Română, după care și în zonele sudice este posibil ca spre finalul săptămânii, până în 27 iunie, să consemnăm valori de până la 37-38 de grade Celsius.

Dacă se va impune, pentru anumite zone, în funcție de atingerea recordurilor climatice, luăm în considerare emiterea – și nu trebuie să excludem niciodată această posibilitate – de coduri pentru caniculă”, a declarat sâmbătă la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM.

Cele mai afectate zone de vremea caniculară sunt regiunele din estul și vestul României, respectiv Moldova, Dobrogea, Bărăganul, Banat, Crişana şi Maramureş.

ONU a avertizat că seceta va fi următoarea mare problemă cu care se va confrunta toată omenirea.

Foto descriptiv: Ziua de Vest

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3