SMART KIDS 930X122

isu argeș

Alertă de accident cu risc radioactiv la platforma Institutului Nuclear!

În cursul zilei de ieri, 14 aprilie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan PUICĂ NICOLAE” al județului Argeș a desfășurat un exercițiu demonstrativ privind instruirea și antrenarea personalului de specialitate privind modul de intervenție în cazul unui accident cu risc radioactiv.

Citiți și: Pompier argeșean, erou și în timpul liber. A stins incendiul care a cuprins casa unui vecin

Pentru gestionarea situațiilor de urgență presupuse de scenariul exercițiului, au fost angrenate forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Pitești și Mioveni în colaborare cu personal al Spitalului Orășenesc Mioveni, transmite ISU Argeș.

Citiți și: Urgenţă în Trivale. Intervin pompierii

La intervenție au fost trimise o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj CBRN.

Situația tactică generală a presupus producerea unui accident nuclear la nivelul platformei ICN – FCN, iar în urma incidentului a rezultat o victimă contaminată care a fost preluată de către echipajul SMURD și transportată la Spitalul Mioveni pentru decontaminare, ulterior victima ajungând la adăpostul de protecție civilă al unității medicale.

Totodată, au fost decontaminate echipajul și de tehnica de intervenție (ambulanța SMURD).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90