Donaris 930 x 122

isu argeș

    Alertă de accident cu risc radioactiv la platforma Institutului Nuclear!

    În cursul zilei de ieri, 14 aprilie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan PUICĂ NICOLAE” al județului Argeș a desfășurat un exercițiu demonstrativ privind instruirea și antrenarea personalului de specialitate privind modul de intervenție în cazul unui accident cu risc radioactiv.

    Citiți și: Tineri morți în accident! Situații de urgență, oameni răniți și pagube materiale

    Pentru gestionarea situațiilor de urgență presupuse de scenariul exercițiului, au fost angrenate forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Pitești și Mioveni în colaborare cu personal al Spitalului Orășenesc Mioveni, transmite ISU Argeș.

    Citiți și: Un tânăr pompier a trecut prin cele mai mari emoții

    La intervenție au fost trimise o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj CBRN.

    Situația tactică generală a presupus producerea unui accident nuclear la nivelul platformei ICN – FCN, iar în urma incidentului a rezultat o victimă contaminată care a fost preluată de către echipajul SMURD și transportată la Spitalul Mioveni pentru decontaminare, ulterior victima ajungând la adăpostul de protecție civilă al unității medicale.

    Totodată, au fost decontaminate echipajul și de tehnica de intervenție (ambulanța SMURD).

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3