930×122 POSADA 5

isu argeș

Alertă de accident cu risc radioactiv la platforma Institutului Nuclear!

În cursul zilei de ieri, 14 aprilie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan PUICĂ NICOLAE” al județului Argeș a desfășurat un exercițiu demonstrativ privind instruirea și antrenarea personalului de specialitate privind modul de intervenție în cazul unui accident cu risc radioactiv.

Citiți și: Argeș. Accident grav! S-a oprit cu mașina într-un cap de pod

Pentru gestionarea situațiilor de urgență presupuse de scenariul exercițiului, au fost angrenate forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Pitești și Mioveni în colaborare cu personal al Spitalului Orășenesc Mioveni, transmite ISU Argeș.

Citiți și: Argeș. Accident! Două mașini s-au lovit, o persoană este rănită

La intervenție au fost trimise o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj CBRN.

Situația tactică generală a presupus producerea unui accident nuclear la nivelul platformei ICN – FCN, iar în urma incidentului a rezultat o victimă contaminată care a fost preluată de către echipajul SMURD și transportată la Spitalul Mioveni pentru decontaminare, ulterior victima ajungând la adăpostul de protecție civilă al unității medicale.

Totodată, au fost decontaminate echipajul și de tehnica de intervenție (ambulanța SMURD).

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

New Profesional Consult 570×90