930 x122 grota rece

alertă

Alertă de securitate! Atenție la mesajele primite!

Alertă de securitate! Atenție la mesajele primite!

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat recent o atenționare, dar și o serie de recomandări în legătură cu propunerile venite pe e-mail, pe diverse platforme sociale sau chiar prin SMS, care conțin oportunități de angajare sau de investiții cu câștiguri rapide.

În primul rând, specialiștii DNSC spun, în atenționarea recentă, să ,,nu credeți orice ofertă venită pe mail, sms, platforme de mesagerie sau social media! Ofertele legitime de angajare nu vin prin mesaje simple de la persoane străine și necesită un proces de recrutare mai complex și mai îndelungat decât o simplă conversație pe platforme de mesagerie”.

Citiți și: O nouă tentativă de fraudă! Incredibil ce instituție folosesc atacatorii!

Apoi, e de evitat, dacă prin aceste mesaje nesolicitate sunt cerute astfel de date, furnizarea datelor personale, celor de autentificare sau financiar-bancare.

Alertă de securitate! Atenție la mesajele primite!

,,Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificați existența ei pe canalele oficiale de comunicare ale companiei în cauză!

De cele mai multe ori, atacatorii se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație pentru a păcăli utilizatorii, astfel că trebuie să fiți atenți la domeniul site-ului vizitat”, transmite DNSC.

Pentru a verifica dacă mesajul respectiv este, de fapt, o tentativă de fraudă, DNSC recomandă verificarea textului, un prim indiciu fiind lipsa diacriticelor.

În plus, de cele mai multe ori, în cazul acestor mesaje se folosesc aplicații de traducere automată a textului în limba romnă, astfel că mesajele conțin multe greșeli gramaticale sau de exprimare.

În cazul în care, totuși, au fost furnizate date financiare sau unele date privind cardul bancar, DNSC recomandă contactarea imediată a băncii, în vederea blocării cardului.

În cazul în care au fost făcute plăți neautorizate și există pagube materiale, specialiștii în securitate cibernetică recomandă depunerea unei plângeri la poliție.

În același timp, specialiștii recomandă notificarea DNSC la numărul de telefon 1911 sau prin e-mail, la alerts[@]dnsc[.]ro.

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90