EcoMoto 930×122

ion sanduloiu

ALERTĂ ÎN ARGEȘ. VIEȚI ÎN PERICOL

Alertă în Argeș. Potrivit directorului Serviciului Public de Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, de la începutul anului şi până în prezent în munții din județ și-au pierdut viața trei turiști. De asemenea, s-au înregistrat zeci de cazuri de persoane rănite. Numai în ultima săptămână nouă persoane au acuzat probleme la glezne pentru că nu au avut încălțăminte adecvată.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

„Lumea nu înţelege că la munte nu mergi în papuci sau în pantofi sport și că e nevoie de bocanci. Ne aflăm încă în plin sezon, iar numărul turiştilor rămâne foarte mare. De aceea suntem în continuare în alertă.”, declară Ion Sănduloiu pentru ePitești.

O altă problemă pe munte o reprezintă gunoaiele pe care turiştii le lasă în urma lor. Inclusiv în peşteri (cum ar fi Peştera Urşilor), acolo unde trăiesc patru specii de lilieci, turiștii intră să facă focul și lasă în urma lor PET-uri şi alte deşeuri. Ion Sănduloiu ne spune că o soluție ar fi închiderea pentru public a acestei peşteri, peșteră care se află într-o zonă naturală protejată. (Foto: descriptiv)

Citiți și: Sunt peste tot în Argeș! A crescut numărul

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3