930 x122 grota rece

cod galben

ALERTĂ METEO DE ULTIMĂ ORĂ ÎN ARGEȘ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă un cod galben de vreme rea, valabil și pentru partea de nord a județului Argeș, dar și o informare de disconfort termic, informare care vizează întreaga țară.

Citiți și: Alarmant! Zeci de incendii provocate: Luptă cumplită cu flăcările

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 august, ora 14 – 26 august 2019, ora 22. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

În intervalul de timp menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55-70 km/h, iar temporar de 80-90 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Disconfortul termic se va menține ridicat în după-amiaza zilei de luni (26 august) cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27, 28 și 29 august 2019. Fenomene vizate: disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul de timp menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35…36 de grade.

Îndeosebi după-amiaza și seara, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică (averse, vijelii, descărcări electrice și grindină), instabilitate temporar accentuată în zonele deluroase și montane și pe spații mai restrânse în restul teritoriului.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3