Donaris 930 x 122

fraudă

Alertă pentru toți clienții ING!

Alertă pentru toți clienții ING! Hoții se dau drept reprezentanți ai băncii.

Citiți și: Tentativă de fraudă! Atenție la McDonald’s România!

„Frauda prin phishing telefonic” este cea mai nouă metodă folosită de infractori pentru a-i lăsa pe români fără bani în cont, notează Romaniatv.net

Conform sursei citate, recent, mai mulți clienți ai ING au primit apeluri de la infractori care s-au pretins a fi angajați ai băncii. Într-o încercare de a obține informații personale și detalii bancare de la victime, infractorii au folosit pretextul unor situații urgente. Totodată, aceștia au pretins că au fost înregistrate tranzacții suspecte.

Citiți și: Un bărbat îmbrăcat în măicuță, plan halucinant de înșelăciune

În acest fel, hoții încearcă să provoace un sentiment de panică victimelor. Astfel vor să le manipuleze mai ușor și să obțină informațiile personale fără prea mult efort.

Din cauza panicii, mai mulți oameni au furnizat infractorilor informații personale, cum ar fi numărul de cont, datele de identificare sau detalii despre soldurile bancare. Aceste informații au fost apoi folosite pentru a accesa ilegal conturile bancare ale victimelor sau pentru a efectua alte tranzacții frauduloase, mai notează sursa citată.

Și fosta jurnalistă Alina Greavu, alias Aluziva (creator de conținut în prezent), a fost contactată de infractori. Aceasta a împărtășit pe internet povestea tentativei de escrocherie la care a fost expusă. A făcut acest lucru pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile acestor scheme frauduloase.

@aluziva

Atentie mare la astfel de apeluri, mailuri sau SMS-uri! Dupa ce am postat pe story am primit o gramada de mesaje de la persoane care au fost sunate presupus de ING si de alte banci false si unele chiar pacalite pana la final 😢 Dati vestea mai departe si aveti grija! #frauda #furt #banca #phishing #foryou #fyp

♬ original sound – ALUZIVA

„Este șocant! Nu m-am prins că este o tentativă de fraudă”

„În dimineața aceasta am avut parte de un șoc. Am primit un telefon de la „ING”. Mi s-a spus că cineva s-a prezentat cu buletinul meu într-o sucursală și a făcut o solicitare de credit în valoare de 40.000 de lei care a fost aprobată. Eu mi-am luat șoc, vă dați seama. Am stat 20 de minute la telefon cu această persoană ca spre finalul conversației să-mi dau seama că este ceva în neregulă.

Îmi cerea informații personale. Am refuzat să dau detalii personale. Am spus că mi se pare ciudat să-mi ceară să zic câți bani am în cont și tot felul de întrebări… Am zis că nu le pot spune. Le-am zis: „Dacă sunteți de la bancă, știți câți bani am în cont”.

După o discuție lungă, am insistat să mă sune peste 20 de minute. Așa că am închis telefonul și am sunat în call-center ING. Cei de acolo mi-au zis că este o tentativă de fraudă. Mi-au spus că sunt foarte multe persoane care sunt sunate cum că cineva s-a prezentat cu buletinul la bancă și a făcut un credit sau etc. Aveți mare grijă!

Este șocant că, în primele minute de discuție, nu m-am prins că este o tentativă de fraudă”, a declarat Aluziva pe rețelele de socializare.

Foto descriptiv: Ziarul Financiar

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90