930×122 CAPRA 5

alertă

Alertă! Pește ucigaș Piranha, găsit în apele noastre

Garda de Mediu Bihor este în alertă! Un pește Piranha cu burtă roșie a fost găsit în apele Crișului Repede.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Potrivit ebihoreanul.ro, descoperirea a fost făcută miercuri, 30 noiembrie, de către doi orădeni pasionați de pescuit și de ecologie.

Peștele era mort. Cea mai plauzibilă ipoteză este aceea conform căreia exemplarul a fost aruncat intenționat în apele reci. Este foarte posibil ca această întâmplare să fie pusă pe seama comerțului clandestin cu animale exotice, care a scăpat de sub control.

Citiți și: Se anunță un mare prăpăd! Fenomene meteo îngrijorătoare sunt așteptate

Pestii piranha sunt o specie de pesti carnivori, care viețuiesc în apele din America de Sud. Piranha sau piranas sunt recunoscuți pentru aspectul lor fioros și pentru voracitatea de care dau dovada atunci când își ataca victimele.

De cele mai multe ori, piranha a fost descris ca un ucigaș feroce.

Potrivit sursei citate mai sus, pentru găsirea vinovatului se va desfășura o anchetă.

Este îngrijorător, dată fiind agresivitatea speciei. Trebuie să verificăm dacă mai sunt și alți Piranha în Criș și nu cumva să fie și în Peța. În Criș, la temperaturile coborâte de acum, nu ar rezista, dar în Peța, unde e apă termală, ar putea trăi și să se înmulțească, cu consecințe grave pentru fauna din pârâu.”, a declarat  șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, pentru ebihoreanul.ro

Sursă foto: antena3.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90