930 x122 grota rece

baraje

Alertă! Sunt vizate toate barajele!

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni seară, ca barajele din întreaga ţară să fie verificate pentru a nu mai apărea stuaţii care să pună populaţia în pericol.

Citiți și: Intervalele orare în care se produc cele mai multe accidente rutiere

„În contextul incidentului petrecut în data de 01.10.2022 la barajul lacului de acumulare Tăul Mare din judeţul Alba care a impus adoptarea urgentă a unor acţiuni de răspuns, inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roşia Montană, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în format hibrid Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea adoptării unor măsuri imediate în scopul preîntâmpinării unor evenimente asemănătoare”, a transmis Guvernul.

Prin HOTĂRÂREA nr. 42 din 03.10.2022 a CNSU sunt dispuse măsuri necesare verificării tehnice a calităţii construcţiei şi siguranţei exploatării barajelor aflate pe teritoriul României.

Citiți și: Argeș. Pericol de explozie! Intervenție de urgență

Potrivit deciziei adoptate, se desemnează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administraţia Naţională Apele Romane şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Inspectoratul de Stat în Construcţii, să efectueze, în regim de urgenţă, controale/verificări de specialitate privind calitatea construcţiei şi siguranţei în exploatare a barajelor, din aria de competenţă”.

Controalele se realizează până cel târziu la data de 20 noiembrie 2022.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90