930×122 CAPRA 5

permis

Alimentul care te poate lăsa fără permis! Iese pozitiv la teste!

Alimentul care te poate lăsa fără permis! Iese pozitiv la teste!

Citiți și: Oficial! Poliția, date de ultim moment pentru toți șoferii

Șoferii care nu au timp să mănânce şi aleg produse de patiserie pentru a mai potoli foamea trebuie să ştie că aceste alimente îi pot lăsa fără permis de conducere!

Macul este cultivat pentru semințele sale de mii de ani. Totodată, este o plantă destul de controversată din cauza conținutului de opiu natural pe care îl secretă. Specialiștii au descoperit însă că substanțele opiacee se regăsesc în capsulele în care stau semințele, nu în semințele ca atare, arată Soferidinromania.ro.

Citiți și: Atenție! Avertisment pentru șoferi pe DN 7

Așadar, semințele de mac nu conțin cantități de opiu semnificative. Şi totuşi, efecte similare administrării de morfină au fost remarcate la oameni după consumul unor alimente de patiserie care conțineau seminţe de mac.

„De aceea, europenii trebuie avertizaţi asupra riscului seminţelor de mac. Doza zilnică recomandată se poate depăşi de către consumatori. În plus, dacă seminţele sunt mâncate de pe pâine sau alte produse de patiserie, unii consumatori, mai ales copiii, pot depăşi dozele zilnice recomandate”, avertizează Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară.

Semințele de mac nu au destule opiacee pentru a te intoxica. Dar, deoarece testele de droguri sunt extrem de sensibile, consumul anumitor produse alimentare din semințe de mac poate duce la rezultate pozitive ale testelor de urină pentru opiacee, în special pentru morfină, codeină sau ambele.

Detalii, AICI

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

Donaris 570×90