NOR CURIER 930X122

permis

Alimentul care te poate lăsa fără permis! Iese pozitiv la teste!

Alimentul care te poate lăsa fără permis! Iese pozitiv la teste!

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

Șoferii care nu au timp să mănânce şi aleg produse de patiserie pentru a mai potoli foamea trebuie să ştie că aceste alimente îi pot lăsa fără permis de conducere!

Macul este cultivat pentru semințele sale de mii de ani. Totodată, este o plantă destul de controversată din cauza conținutului de opiu natural pe care îl secretă. Specialiștii au descoperit însă că substanțele opiacee se regăsesc în capsulele în care stau semințele, nu în semințele ca atare, arată Soferidinromania.ro.

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Așadar, semințele de mac nu conțin cantități de opiu semnificative. Şi totuşi, efecte similare administrării de morfină au fost remarcate la oameni după consumul unor alimente de patiserie care conțineau seminţe de mac.

„De aceea, europenii trebuie avertizaţi asupra riscului seminţelor de mac. Doza zilnică recomandată se poate depăşi de către consumatori. În plus, dacă seminţele sunt mâncate de pe pâine sau alte produse de patiserie, unii consumatori, mai ales copiii, pot depăşi dozele zilnice recomandate”, avertizează Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară.

Semințele de mac nu au destule opiacee pentru a te intoxica. Dar, deoarece testele de droguri sunt extrem de sensibile, consumul anumitor produse alimentare din semințe de mac poate duce la rezultate pozitive ale testelor de urină pentru opiacee, în special pentru morfină, codeină sau ambele.

Detalii, AICI

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3