EcoMoto 930×122

elevi

Amendă uriașă pentru elevii prinși că fumează!

Amendă uriașă pentru elevii prinși că fumează!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Senatul a adoptat tacit luni o propunere legislativă de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul este interzis minorilor în școli și în jurul acestora, plus în alte locurile publice.

Propunea legislativă ar fi trebuit dezbătută și aprobată de Senat până în luna decembrie, dar acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că procedural vorbind proiectul se consideră adoptat tacit.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Proiectul prevede „interzicerea consumului de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţii economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora”.

Amenda pentru eventualele încălcări ale acestui articol ar urma să fie între 100 și 500 de lei, potrivit textului propunerii, citat de Edupedu.ro.

Conform celui mai recent studiu al Agenției Naționale Antidrog, publicat pe 17 noiembrie 2022, 12,4% dintre dintre cei care fumează încep înainte de împlinirea vârstei de 14 ani.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Mai multe detalii, AICI – Un proiect de lege care interzice fumatul în școli și pe o rază de 200 de metri în jurul acestora, precum și pe stradă sau în alte locuri publice, pentru elevii care nu au împlinit 18 ani, a fost adoptat tacit de Senat și trece în Camera Deputaților

Sursă foto realitatea.net

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Andrei spune:

    La noi toate sunt vise. Nu se respecta nimic in țara asta pt că nu mai avem oameni cu personalitate,totul este politic, se vând oameni pt orice câștig mic sau mare totul se rezuma la bani. Noi vb de țigări si zilnic sunt prinși zeci de drogati la volan si nu se face nimic. O țara de lingăi si pupincuristi in toate domeniile in special in politica nu cumva sa deranjeze unii pe alții.

  • Marcel Condrea spune:

    Și fumătorii unde vor fuma!??vor lipsi de la ore pt o țigară și vor sta prin parcuri…credeam că trăim într-o țară democratică liberă…sunt plămânii lor fac ce vor cu sănătatea lor…legi stupide strâmbe așa că să pupam in cur UE…Ro exit… apropo nu sunt fumător,dar înțeleg nevoia unora de a ieși la o țigară…își mai calmează nervii când văd ce slugi de conducători avem… lingăi mediocri digitali vai mama lor

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3