930×122 CAPRA 5

amenzi

Amenzi de peste o sută de ori mai mari pentru turiști

Începând de luna viitoare, turiștii care nu respectă anumite reguli atunci când se află în zona Rezervației Biosferei “Delta Dunării”, vor primi amenzi de peste o sută de ori mai mari, potrivit avocatnet.ro

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Este vorba despre regulile speciale instituite pentru a proteja habitatele naturale, fauna și flora din regiune.

De asemenea, astfel de sancțiuni vor fi aplicate și localnicilor.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Astfel, din 3 noiembrie intrarea sau pătrunderea în locurile de cuibărit sau în zonele strict protejate vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei, notează avocatnet.ro. Pentru aceeași faptă, persoanele juridice riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Totodată, pescuitul sportiv ori recreativ în zone interzise, debarcarea pasagerilor sau turiştilor la mal natural, camparea în afara zonelor aprobate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate, nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare și fotografierea sau filmarea în scop comercial vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei.

Și persoanele care vor provoca zgomote intense în perimetrele zonelor de cuibărit sau de adăpost ale păsărilor riscă amenzi usturătoare cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90