930X122 MAIA

amenzi

Amenzi de peste o sută de ori mai mari pentru turiști

Începând de luna viitoare, turiștii care nu respectă anumite reguli atunci când se află în zona Rezervației Biosferei “Delta Dunării”, vor primi amenzi de peste o sută de ori mai mari, potrivit avocatnet.ro

Citiți și: Imagini cu adulții și copiii salvați de pe munte!

Este vorba despre regulile speciale instituite pentru a proteja habitatele naturale, fauna și flora din regiune.

De asemenea, astfel de sancțiuni vor fi aplicate și localnicilor.

Citiți și: Atenție! Amenzi uriașe pentru aceste fapte!

Astfel, din 3 noiembrie intrarea sau pătrunderea în locurile de cuibărit sau în zonele strict protejate vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei, notează avocatnet.ro. Pentru aceeași faptă, persoanele juridice riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Totodată, pescuitul sportiv ori recreativ în zone interzise, debarcarea pasagerilor sau turiştilor la mal natural, camparea în afara zonelor aprobate sau în altfel de condiţii decât cele autorizate, nerespectarea regulilor stabilite pentru utilizarea zonelor de campare și fotografierea sau filmarea în scop comercial vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei.

Și persoanele care vor provoca zgomote intense în perimetrele zonelor de cuibărit sau de adăpost ale păsărilor riscă amenzi usturătoare cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Foto principal: descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90