EcoMoto 930×122

amenzi

Amenzi mari pentru astfel de fapte!

Amenzi mari pentru astfel de fapte!

Citiți și: Plăcere de 1 Mai care te poate costa 5.000 de lei!

Legislația din domeniul ordinii și liniștii publice se va modifica.

Și asta pentru a pune în acord prevederile legale cu o decizie a Curții Constituționale a României (CCR) apărută în 2022.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

În lege ar urma să scrie că toți cei care organizează petreceri zgomotoase pot fi sancționați. Indiferent că ele sunt organizate în mediul urban sau rural.

Suplimentar, amenzile pentru tulburarea liniștii publice se vor dubla.

Mai exact, se elimină sintagma „în mediu urban” din prevederile legate de amenzile aplicabile pentru petrecerile zgomotoase.

Amenzi mari pentru astfel de fapte!

Așadar, legea nu va mai condiționa posibilitatea de aplicare a unei amenzi de locul desfășurării petrecerii zgomotoase.

În plus, proiectul de lege dublează valoarea tuturor amenzilor stabilite de Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De pildă, pentru organizarea de petreceri zgomotoase, amenzile ce vor putea fi aplicate vor ajunge la 6.000 de lei (acum sunt cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei).

Detalii, AICI 

Foto: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3